Per

Inspeksjonskamera – Genialt for bobileieren.

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Et inspeksjonskamera er nyttig har jeg funnet ut. Du kjenner deg kanskje igjen. Liggende i umenneskelige vinkler for å få tak i den lille skruen som forvant bak sofaen i bobilen. Det er trangt bak sofaer i bobiler nemlig. Eller du skal inspisere innsiden av vanntanken og ditt største ønske i verden er at du hadde vært skapt med flere ledd på armen som holder lommelykta. Eller den lille tangen som forsvant ned i motorrommet sammen med sikringen du skulle skifte.

Du kjenner deg kanskje igjen?

Løsningen min ble et inspeksjonskamera som jeg kjøpte for noen år siden fra Eskeland Electronics AS . Nå skal det sies at dette var før jeg ble bobileier og grunnen til at jeg kjøpte det var blant annet for å sjekke en del hulrom i et gammelt hus. Men jeg har gjennom årene stadig funnet nye bruksområder for et slikt inspeksjonskamera. Og etter at bobilen har fylt opp gårdsplassen har det virkelig kommet til nytte.

Et inspeksjonskamera er nyttig til så mye

Dog koster et slikt nyttig verktøy en del, og var vel først og fremst beregnet for bruk i jobbsammenheng. Sånn har det vel i hvert fall vært frem til nå.

RIGID har nå lansert CA-25 inspeksjonskamera , til under tusenlappen og dermed det rimeligste kamera i micro-serien. Med et 17 mm vanntett kamerahode og en halvfleksibel ål kommer du til de fleste steder. Og om det er mørkt spiller ingen rolle da kamerahodet er utstyrt med 4 kraftige lysdioder. Det kameraet ser, overfører den til en lyssterk 2,5 tommers skjerm av type LCD. Selv i dagslys er det ikke noe problem å se skjermens innhold.

Og skulle en 2,5 tommers skjerm bli for liten for øyne som har levd en stund, har Rigid løst dette med mulighet til å koble til en større monitor via en RBG-videoutgang.Eller en videoopptaksenhet hvis du skulle ønske å forevige jakten på den forvunnede skruen i dashbordet.

 

RIGID micro CA-25 inspeksjonskamera

 

Fint med et slikt inspeksjonskamera tenker du sikkert. Fint å finne igjen smykket til kona som forvant ned i sluket på badet. Da vet man jo hvilke deler av bobilen man må demontere for å få det ut igjen.

Vel, her kommer det jeg nesten synes er det mest geniale med RIGID micro CA-25. I den kompakte kofferten følger det med både en krok og magnet til å feste på kamerahodet. Rørleggertangen kan forbli i verktøykassa, mens du fisker opp ringen til mor med kroken. Det følger også med et lite speil som utvider synsfeltet på så trange steder at selv ikke kamerahodet kommer til.

På de noe dyrere modellene i micro-serien kan man bytte til en lengere ål og andre størrelser på kamerahodet. Disse mulighetene har man dessverre ikke på RIGID micro CA-25. Men med en prislapp på 980 kroner inkludert mva er dette et verktøy som absolutt bør finnes i utstyrskassen til en bobileier. Ikke mange turene du slipper til lege og fysioterapeut med vond rygg før dette inspeksjonskameraet er tjent inn igjen.

 

Noen kalde fakta om dette inspeksjonskameraet
• 2,5″ LCD-skjerm (320 x 240 oppløsning)
• RGB-videoutgang for monitor eller opptaksenhet
• 17 mm kamerahode med 90 cm halvfleksibel ål
• 4 lysdioder med justerbar lysstyrke
• Tast for å rotere bilde
• Vekt på kun 0,5 kg
• Benytter 4 stk 1,5V AA batterier
• Vanntett kamera og ål (IP68)
• Medfølgende tilbehør: Koffert, batterier, speil, krok, magnet og RGB videokabel

RIDGID micro CA-25 og øvrige inspeksjonskamera i micro-serien kan bestilles fra Eskeland Electronics AS som har en fin oversikt over tilgjengelige modeller på denne nettsiden 

2 kommentarer til Inspeksjonskamera – Genialt for bobileieren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *