admin

Campingplasser i USA/Canada

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Canada_and_USA_FlagCAMPINGKJEDER
Det kan lønne seg å planlegge campingplassene på forhånd og benytte seg av samme campingkjede og dermed spare penger.

PLASSTYPER
Når man har valgt den ønskede campingplassen må man være oppmerksom på at man oftest har valget mellom flere forskjellige plasstyper. Man kan velge plasser helt uten fasiliteter som normalt er beregnet til telt, plasser med vann og elektrisitet eller bare en av delene, eller plasser med både vann, elektrisitet og kloakk som blir kalt for «Full hooked up». Når du parkerer bobilen din på en plass er det viktig at du har strøm, vann og kloakk på venstresiden din, det er bobilens bakside. Er det piknikbord og grill på plassen skal du ha det på høyre side av bobilen, det er bobilens forside.

VANN
I bobilen finner man en vannslange som man kobler på kranen på plassen, det står «City Water Connection». Det er viktig bare å skru opp krana en kvart omgang slik at det ikke blir for mye trykk på vannet til bobilen. For mye trykk kan få toalettet til å oversvømmes!

ELEKTRISITET
På plasser med elektrisitet skal man koble ledningen fra bobilen i strømboksen. Det kan være forskjellige stikk på forskjellige plasser hvor man skal bruke den strømadapteren som følger med i bobilens utvendige strømboks, der ledningen ligger. På noen campingplasser kan man velge plasser med forskjellige strømstyrker i amper. Det er viktig at man ikke velger mer enn 30 amper til bobiler fra Cruise America. Står det både 30 og 50 ampere på en plass kan man velge amperstyrken ved å velge hvilken kontakt man putter ledningen inn i.

KLOAKK
På plasser med kloakk finner man et lite kloakkdeksel. I en boks på bobilens venstre side finner du kloakkslangen din (sewer) som du kobler til bobilens kloakkavløp på venstre side eller på baksiden av bobilen og stikker den andre enden inn i plassens kloakkavløp. Før du tømmer bobilens vannstank er det viktig at tankene er minst to tredjedeler fulle. Det er to vannstanker – en til toalettvann og en til vann fra dusj og håndvask. Det er viktig at du tømmer tanken med toalettvann først slik at vannet fra dusj og håndvask kan skylle slangen etterpå. Bruk aldri vognens vannslange eller kranen på plassen til å rengjøre kloakkslangen. Det kan overføre livsfarlige bakterier! Bruk engangshansker når du skal ha fatt i kloakkslangen.

Her er kjedene:

Passport America
Passport America Passport America er en campingkjede med 1600 campingplasser i hele Nord-Amerika. Med et års medlemskap får du 50 % rabatt på alle plassene deres. Rabattkortet er tjent inn etter 2-3 netter.

Camp Club USA
En campingkjede med over 1000 campingplasser fordelt over hele USA. Med et medlemskap får du 50 % rabatt på alle kjedens campingplasser. Et årskort er tjent inn på 3 netter.

KOA
Kortet kjøpes på alle KOA campingplasser. Kortet er tjent inn etter 2-3 netter.

RV Park Reviews
RV Park Reviews har en god og oversiktelig hjemmeside med et stort utvalg av campingplasser i hele USA.

Go Camping America
Her finner du et stort utvalg av campingplasser i hele Nord-Amerika.

Woodall’s
Woodall’s Woodalls har over 300.000 plasser for bobiler i hele Nord-Amerika.

Recreation.gov
Ønsker du å overnatte i USAs statsparker og nasjonalparker må du ofte booke i god tid. Finn derfor campingplassene på denne hjemmesiden og book dem på forhånd. Denne hjemmesiden er statseid og det eneste stedet hvor du kan booke campingplasser i naturparkene.

Camp California
Her finner du et stort utvalg av campingplasser i California. Siden gir også gode opplysninger om severdigheter i staten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *