Tonny

På reise med hunden din: Tips for en avslappende ferie

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

De fleste eiere ser på hunden sin som et viktig familiemedlem, som de selvsagt ønsker å ta med seg på ferien også. Dette er forståelig. Lange reiser og et ukjent miljø er imidlertid forbundet med stort stress for dyret. For å unngå problemer på ferien og for å gjøre turen hyggelig for både mennesker og hunder, bør hundeeiere tenke på et par ting.

Reiser i bobil

Å reise med hunden din i en bobil kan være en utrolig givende opplevelse som styrker båndet mellom deg og din firbente venn. Bobil tilbyr fleksibilitet og komfort som gjør reisen behagelig for både deg og hunden din.

Forberedelser før avreise

Før du drar, er det viktig å sikre at bobil er trygg og komfortabel for hunden din. Sjekk at det er nok ventilasjon, og at det finnes et koselig sted for hunden å sove. Pakk også hundens favorittleker og tepper for å gjøre miljøet mer kjent.

Ikke glem European Pet Passport på utenlandsreiser

Hvis du vil reise til et annet EU-land med hunden din, trenger du et såkalt European Pet Passport for den firbeinte vennen. Den inneholder data om dyret så vel som eieren. For at passet skal utstedes, må hunden din bli mikrochipet og være vaksinert mot rabies.

Pauser under reisen

Avhengig av avstanden til feriemålet, kan turen noen ganger ta mange timer. Husk at dette er veldig utmattende og stressende for hunden.

Du bør derfor ta jevnlige pauser slik at din firbeinte venn kan lufte seg litt og avlaste seg om nødvendig. Sørg også for at hunden din har tilgang til rikelig med vann og litt mat under reisen.

Ikke eksperimentere med ny mat mens du er på ferie

Du syns sikkert det er morsomt å prøve forskjellige retter på ferien som du normalt ikke ville ha hatt hjemme, men med hunden din er det imidlertid annerledes. Ferien er definitivt feil tidspunkt for å prøve noe nytt og bytte mat når det gjelder hundenæring.

Det er bedre å ha med mat som din firbeinte venn er vant til. På denne måten unngår du ekstra stress forbundet med å bytte mat og reduserer sannsynligheten for unødvendige fordøyelsesproblemer.

Tørrfôr er en utmerket løsning når du reiser med bobil. ørrfôr er ikke bare praktisk og lett å lagre, men det holder seg også friskt lenger enn våtfôr. Med tørrfôr trenger du ikke bekymre deg for kjøling, og det er enkelt å måle opp riktig porsjonsstørrelse. Høykvalitets tørrfôr finner du i sortimentet til Bellfor. De tilbyr et bredt spekter av alternativer som er tilpasset forskjellige hunderaser og ernæringsbehov.

Lag et kjent miljø

Jo mer kjente ting hunden din har med på ferien, jo lettere blir det for den å akklimatisere seg. Sørg for å ta med deg favorittleketøyet, mat- og drikkebollen, sengen eller i det minste teppet.

Disse tingene kan virke trivielle for deg. For hunden din kan de imidlertid gjøre en enorm forskjell når de er på ferie og bidra avgjørende for at din firbeinte venn skal føle seg komfortabel.

Vær oppmerksom på din firbeinte venn

Hunden din er uten tvil glad for å være sammen med deg. Likevel kan de ukjente omgivelsene mens du er på ferie være urovekkende og være stressende for hunden.

Sørg derfor for at du gir hunden din nok oppmerksomhet og tar hensyn til deres behov i løpet av ferien. Tross alt bør alle to- så vel som firbente turister nyte ferietiden. 

Daglige Rutiner og Aktiviteter

Oppretthold hundens vanlige rutiner så mye som mulig, inkludert fôringstider, turer, og leketid. Utforsk lokale turstier og parker for å gi hunden din fysisk og mental stimulering.

Sikkerhetstips

Sikkerhet kommer først. Sørg for at hunden din alltid har på seg ID-tag og er mikrochippet. Ha også en førstehjelpsveske for hunder tilgjengelig i tilfelle nødsituasjoner.

Naturlig støtte for immunsystemet og mot stress

Stresset knyttet til ferien kan belaste hundens immunsystem. For å motvirke dette er det fornuftig å gi kosttilskudd for å styrke immunsystemet og redusere stress. Tilskuddet må være av høy kvalitet og være passende til dette formålet.

Konklusjon

Å ta med hunden på en campingvognferie kan skape uforglemmelige minner. Med riktig forberedelse kan du sikre en hyggelig og bekymringsfri tur for både deg og din firbente venn.