admin

Bobilferie i Spania – Ferie i Spania på Din Måte!

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Uansett hva slags ferie du er ute etter finner du den i Spania. Landet tilbyr alt man drømmer om til ferien. Sol, varme, krystallklart vann, gylne strender, og nydelig mat og drikke. Tar du en bobilferie i Spania kan du nyte ferien på din måte. Ta deg god tid til å utforske arkitekturen i Madrid og Barcelona. Utforsk det festglade området i Costa del Sol og besøk Ibiza. Om du vil ha en ferie fullproppet med spennende opplevelser og aktiviteter, er bobilen perfekt til å gjøre det du vil, hvor enn du vil!

Bobiler i Spania

Du kan helt klart reise inn til Spania med egen bobil, men det finnes en hel mengde forskjellige selskaper som leier ut bobiler. Har du ikke egen bobil trenger du ikke la det stoppe deg fra å oppleve Spania på din måte. Du kan leie bobil i Norge eller i Spania, alt opp til deg.

De Beste Opplevelsene i Spania

Du kan utforske store deler av Spania og samtidig nyte den tradisjonelle spanske ferien med sol, uendelige strender og strandbarer. Opplev nye sider av landet du ikke har sett før. Prøv spansk mat utenom det vanlige, kulturforskjeller, slående arkitektur eller øyhopping til Balearene. Spania er kjent for vinsmaking fra vingårder som Rioja, Priorat og Cava. Om du er ute etter noe litt mer underholdende kan du som turist se Flamenco show i byer som Madrid, Barcelona, Sevilla, Granada og flere. 

Områder å Utforske i Spania

Vil du ha en intens spansk kulturell ferie kan du begynne i Spanias hovedstad Madrid for å oppleve det bankende hjertet i kjernen av Spania. Madrid er fullproppet med kulturhistorie, variert mat, shopping og kunst. 

Reis til øst for å besøke andre byer som Barcelona og Valencia, eller til vest om du vil se spansk-portugisisk innflytelse. Eller du kan reise til sørkysten for å utforske det festglade Costa del Sol området med Alicante, Murcia, Granada, Malaga og Gibraltar helt til sør. Her finner du Spanias beste strender, og kan fylle en bobilferie i Spania med de beste og mest populære turistattraksjonene.

Madrid

Vil du oppleve spansk kultur finner man ikke flere kulturhistoriske opplevelser på ett sted enn i Madrid. Her finner du nydelig arkitektur, gamle ruiner og kjente kunstmuseer. Noen av de beste attraksjonene i Madrid inkluderer:

 • Paseo del Artes ligger sentralt i Madrid, og er hjem til tre av verdens beste museer. Inkludert: Museo Nacional de Prado, Thyssen-Bornemisza og Reina Sofía. 
 • Playa Mayor
 • El Rastro er det største loppemarkedet i Madrid 
 • Cuenca gamlebyen mellom Valencia og Madrid
 • Toledos gamleby
 • San Lorenzo de El Escorial er kjent som kongens sommerhjem og ligger 45km fra Madrid
 • Akvedukten i Segovia bygget av romerne, ligger en god times kjøretur nordvest for Madrid
 • Andre arkeologiske rester finner man også i Merida, som ligger 3 til 4 timers kjøretur vest for Madrid. 

Madrid er også et fantastisk sted å stoppe for å delta i spennende spanske opplevelser:

 • El Encierro, the Running of the Bulls mellom 6.-14. juli kan oppleves under den kjente festivalen San Fermin
 • Besøk verdens eldste restaurant i Madrid som daterer tilbake til 1725 (Casa Botín)
 • Ta en drink på takterrasse og opplev den uforglemmelige utsikten over Madrids fantastiske arkitektur
 • LGBTQ-parader 

Camping i Madrid

I Madrid finner man blant annet Camping Internacional Aranjuez like utenfor byen til sør.  Ellers ligger Camping Madrid Arco Iris på nordsiden av hovedstaden. Disse er de to beste campingplassene i Madrid-området.

Bobiler i Madrid

Hovedstaden i Spania er kanskje det beste stedet å finne bobil til leie, da de fleste finnes her. De beste utleiestedene for bobil er Iberica de Caravanas og M40 Autocaravanas til vest, Yevana Camper til øst, Alquiler de Furgonetas Camper en Madrid i sentrum, Alquiler de Campers – Adventure Campers Madrid i nord. Det finnes en hel mengde andre utleiesteder her så du kan finne bobil eller campingvogn som passer deg best.

Nord Spania

Er du interessert i en bobilferie i Spania der du kan oppleve og utforske kulturene kan det være en god ide å besøke nordkysten til Spania. Detter er også et fint sted å starte ferien på. Kjør over grensen til Spania fra Frankrike og besøk Bilbao. Nordkysten er ikke like populær som sørkysten, men det betyr ikke at den ikke er verdt å besøke. Vil man lære mer om Spanias kultur vil nord gi nye inntrykk. De fleste museene i nord ligger i Bilbao, og Guggenheim Museet anbefales sterkt.  Andre flotte turistattraksjoner i området inkluderer:

 • La Concha stranden i Donostia-San Sebastian sies av mange å være en av de beste bystrendene i Europa. Her kan du surfe, rusle langs promenaden og speide etter gode restauranter med nydelig utsikt. 
 • Besøk Spanias mest berømte vinsmaking i La Rioja, mellom Bilbao og Zaragoza
 • Besøk Pico de Europa nasjonalpark som er ett av Spanias mest undervurderte attraksjoner, men fantastisk for utendørs-entusiaster 

Camping og Bobiler i Nord-Spania

I nord finner du fine campingplasser som Camping Costa Verde til vest, Camping La Viorna i øst og Camping Virgen del Mar vest for Santander. På den nordre spanske kysten finner du også en rekke bobiler til utleie. De beste er blant annet Campersantander og Salty Campers i Santander, og Indie Campers Bilbao i Bilbao. På den nordre spanske kysten finner du også en rekke bobiler til leie. De beste på nordkysten er blant annet CamperSantander og Salty Campers i Santander, og Indie Campers Bilbao i Bilbao.

Sør-Spania

Er du mer interessert i en ferie på sørlige del av Spania kan det være fint å reise inn gjennom Andorra i nordøst-Spania. Herfra kan man kjøre langs hele kysten helt frem til det sørligste punktet i Gibraltar. Tar du reisen med bobil i sørlige Spania kan du besøke de kjente hvite landsbyene i Andalucia. I Sevilla har de Plaza de España, Parque de María Luisa, Catedral de Sevilla og Alcazar. Sevilla ligger et par timer unna Malaga ved kysten, og er et fantastisk sted for kulturelle opplevelser da de har over 30 museer her. Andre fine attraksjoner i Malaga inkluderer:

 • Alhambra og Generalife-hagene i Granada (Mellom Malaga og Almeria)
 • Den store moskeen Mezquita i Cordoba (To timers kjøretur nord for Malaga)
 • El Caminito del Rey er en unik vei i Ardales området nær Malaga var en gang verdens farligste gangvei. Nå kan turister trygt gå 3 kilometer for å nyte den fantastiske utsikten
 • Gå tur til Sierra Nevada nasjonalpark nær Almeria

Camping i Sør

Costa del Sol har det beste utelivet man finner i Spania. Vil du utforske Palma, eller feste på Ibiza, så passer det fint å campe mellom Valencia og Murcia. Camping Sol de Calpe Boreal, Camping Villamar og Camping Villasol er gode alternativer. En ferje kan enkelt ta deg fra kysten eller Ibiza til Palma, og deretter Menorca. Camping Javea og Camping Calpe Mar er rolige alternativer. La Marina Camping Resort er ett av de beste i området med vannparker som er helt super for barnefamilier. Også på Gran Canaria kan man ha bobilferie.

Bobiler i Sør

Solskinnskysten har en rekke bobiler til utleie for de som vil nyte solen i Spanias skjulte perler. Det beste området her for å finne de beste bobilene til utleie finner man i Alhaurin de la Torre i Malaga. Der finner man VanBreak.com, Flamencocamper, Go Spain Campers og Southcamper som alle har fantastiske kundeanmeldelser. Disse befinner seg sentralt og passer fint for alle som vil ha en bobilferie i Spania på Costa del Sol.

Øst-Spania

Øst-Spania er kanskje et av de best egnede strekningene for en bobilferie i Spania. Man kan kjøre inn via Andorra og fortsette å kjøre langs kysten og besøke de vakre byene som ligger der. Camper man ved Valencia er man i det perfekte området for å reise til Balearene om man vil feste på Ibiza eller foreta øyhopping. Været i området her er det beste i Spania, og her har du en rekke små fiskerlandsbyer som tilbyr en rolig autentisk spansk ferie. 

Barcelona

Ingen tur til Spania er komplett uten å oppleve den fantastiske arkitekturen i Barcelona. Barcelonas Sagrada Familia og Gaudi-byggverkene, inkludert Park Güell, Casa Milà, Casa Batlló og «handlegaten» La Rambla anbefales på det sterkeste. Her kan man også delta i LGBTQ-parader.

Valencia

Fine opplevelser i Valencia inkluderer å prøve den verdenskjente retten Paella.  La Tomatina finner man også her som er en spennende tomatkrig som daterer tilbake til 1940-tallet. Deltar man i den får man et minne for livet. Vil man oppleve nydelig arkitektur kan du blant annet besøke Ciudad de las Artes y las Ciencias, og Santiago de Compostela- katedralen.

Camping i Øst-Spania

Fra Figueres i Nordøst-Spania til sør er kysten full av campingplasser. Her finner du for eksempel Camping Castell Mar og Playa Montroig Camping Resort. Fra Barcelona kan du fortsette til Camping Estrella de Mar, og deretter finne en rekke andre gode campingplasser langs kysten helt frem til Valencia. 

Bobilutleie i Øst

Like ved Barcelona finner du Wicked Campers Barcelona som har bobiler med stilig design av Deadpool til leie. Like utenfor Tarragona til sør for Barcelona finner du den veldig populære Cheap Campervan Hire Barcelona Spain, som er et fornuftig alternativ med svært gode kundeanmeldelser. Herfra kan du fortsette til Camping Estrella de Mar, og deretter finne en rekke andre gode campingplasser langs kysten helt frem til Valencia.