admin

Walkie-Talkie, sosialt og morsomt

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Har man først investert i en bobil man har tenkt seg å tilbringe mange timer i, både langs veien og ellers, kan det være morsomt å installere en radio av typen walkie-talkie i den. Da tenkes det ikke på de bittesmå radioene for PMR, nei, det er skikkelige radioer for montering i kjøretøy det snakkes om. For 27MHz-båndet, for å være helt nøyaktig. Disse radioene kalles også pr-radio, cb-radio eller mobil pr-radio, men bruker man benevnelsen walkie-talkie vet de aller fleste hva det snakkes om.

Disse radioene hadde sin storhetstid på 70- og 80-tallet, da det hverken fantes internett eller mobiltelefoner man kunne holde kontakten med, men etter en lovendring nylig, begynner de så smått å vende tilbake til markedet igjen.

For en drøy tusenlapp får man alt man trenger, både radio og antenne, og de er enkle å montere. Ikke er de underlagt loven om håndholdt i bil heller og man trenger ingen formelle tillatelser for å bruke dem.

Med en slik i bilen kan man så snakke med andre bobilsjåfører langs veien, man kan få kontakt med de lokale innbyggere i det området man befinner seg i, eller man kan snakke med naboen på bobilcampen hvis han også har en tilsvarende radio i sin bobil.

Rekkevidden er litt avhengig av terreng og geografi, men ikke sjelden kan man oppnå kontakt med andre som befinner flere mil unna. Og med de litt mer avanserte radioene med modulasjonsformen SSB kan man nå enda lenger. De fleste radioene til dette bruket forhandles foreløpig stort sett bare hos litt mer spesialiserte radioforhandlere, eller via internett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *