admin

Vintercamping

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Selv om bobiler i utgangspunktet er tiltenkt brukt i de varmere periodene av året, er det nå med helt enkle grep fullt mulig å nyte bobillivets gleder også om vinteren.

Først og fremst må man sørge for at bobilen har et varmesystem som klarer å holde bilen varm selv om minusgradene presser på. Normalt kan dette ettermonteres og flere typer finnes for både gass og elektrisitet. Videre er det viktig å sørge for at vann og septikk ikke fryser, noe som løses ved å montere varmeelementer eller tilsette frostvæske.

Det finnes også egne termomatter tilpasset de forskjellige bobiltypene, som ved korrekt montering minsker varmetapet fra bilen betraktelig. Elektriske varmetepper på gulv og i senger gir et lunt innemiljø, og er man av den tøffe typen, finnes det også campingstoler med innlagt varme til utebruk. Dessuten hjelper det å sette seg nær grillen også.

Husk for øvrig å sko bobilen for vinterføre og ta med kjetting. Sklisikre matter ved parkering er også et must, og går turen utenlands, er det ikke alle steder det er tillatt med piggdekk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *