admin

Spille spill?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Hva gjør man på bobilferie om kvelden når mørket har senket seg og dagens aktiviteter er omme? Kjeder seg? Neppe. Det er masse å ta seg til både ute og inne.

Brettspill og kortspill er noe alle liker og har man en stabel med gode spill samt en kortstokk vil en ferie aldri bli kjedelig. (Selvsagt skal man ha med utespill også, det er ingenting som er så deilig på ferie som å slappe av med litt krikket eller bordtennis).

Det beste med gode brettspill er at de passer både for unge og eldre, da slipper man å sitte hver for seg, eller streve med å finne på noe barna syns er morsomt. Og spill tar også opp liten plass i bobilen. Barn liker å sitte sammen med voksne i sene kveldstimer så da er spill den beste løsningen (bortsett fra å lese godnatthistorier da, men det er vel strengt tatt ofte barna som har mest glede av akkurat den aktiviteten…).

Er man alene kan man alltids koble seg opp mot nettet og spille på mange typer online spill. Dette er noen av brettspillene du kan vurdere å ta med deg på tur:

Ryktet går
Dette spillet er kjent som Telestrations i USA og har solgt i store mengder «over there». Tegnespill hvor man skal gjette hva som tegnes.

Fantasiparty
Ser litt kjedelig ut, men fungererr bra i praksis. Fantasi er et klassisk spill som passer for små og store.

Travelby
Barnespill. Man snurrer en nål og trekker kort for å finne like gjenstander. Bra spill, men raskt unnagjort også.

Bingo
Alltid morsomt å rope BINGO!!! De minste syntes dette var noe ensformig, men de eldre likte det godt.

Full Rulle
Enkelt å forstå og veldig underholdende. Rare utfordringer som setter fantasien på prøve. Passer for alle aldre bortsett fra de aller minste.

Connect 4 Launchers
Fire på rad på en annen måte. Man skyter en brikke og om har flaks treffer den der den skal. Dette er et spill man kan holde på med leeeeeenge.

Tablecurling Minicurling
Et bra spill som krever noe plass, kan bli noe stort i en bobil.

Rory’s Story Cubes
Terningspill hvor man må bruke fantasien. Bilder på terninger danner grunnlaget for en historie som skal fortelles. Enkelt å ta med seg, kan brukes over alt.

A til Å junior
For barn fra 6 år og oppover. Lett og lære og underholdende. Man kan avslutte etter poeng eller etter tid.

Roulette
Morsomt og engasjerende spill hvor man sender kula rundt på et lite roulettebord og aldri vet hvor den ender. Passer for alle aldre.

Sjakk
Et velkjent spill ,men et spill som ikke passer for alle. Er egentlig best når man bare er to for det er ikke veldig sosialt. Men utfordrede og spennende kan det være.

Amundsen: Kappløpet til Sydpolen
Flytt polarhelten Amundsen over et rutenett. Litt ensformig for far, men tenåringer liker det.

Terapi
Et spill for tenåringer og voksne som faktisk krever menneskelig innsikt. Bra til voerspill og fest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *