admin

Spar på dekkene

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Bobiler er i utgangspunktet bygget for å ferdes på landeveien, men av forskjellige årsaker står de ofte parkert på samme sted over lengre tid. Det kan være seg man har funnet en fin fast plass å stå på eller den kan stå i opplag gjennom vinteren. Eller man har rett og slett ikke tid til å bruke den noe særlig.

Uansett har ikke en bobil godt av å stå i ro for lenge, og på grunn av dens tyngde har dekkene lett for å bli ovale over tid. Noe som påvirker både komfort og kjøreegenskaper og resultatet blir som regel da at man må ut å kjøpe noen nye dekk. En unødig utgift som er svært enkel å unngå.

For å motvirke dette finnes det nå spesielle “parkeringsplater” tilpasset de forskjellige hjuldimensjonene, slik at ved parkering belastes en mye større flate av dekket enn ved ordinær parkering. Mange av disse platene kan også festes til underlaget slik at bilen ikke begynner å skli på glatt underlag eller ved isdannelser. De kan selvfølgelig også benyttes ved ordinær parkering, da man unngår å synke ned i underlaget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *