Per

Sommertur med bobilen Ottmari – del 6

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

La meg nå få spole videre i vår sommerreise med bobilen Ottmari. I forrige artikkel hadde vi lagt oss til i en liten koselig by sør på Jylland. Og sannelig min hatt, eller hva det nå heter, våknet vi der også.

I dag skulle vi shoppe litt til bobilen Ottmari. Ny grill skulle hun få. Ikke sånn foran på bilen grill, men en sånn til å lage god mat på. Og borte i Odense lå det visst en sånn campingsjappe som solgte akkurat den typen som dekket våre behov.

Men først måtte vi lage oppbruddsstemning. Mikkel og såpestykket hans tuslet bort på servicehuset mens jeg fordypet meg i ryddingens ukjente verden. Og mens jeg fordypet meg alt jeg kunne banket det på døren. Og der sto campingsjefen med våte ben. Dog hadde det regnet bra på natta, men så vått hadde jeg ikke trodd det skulle bli på hageflekken utenfor Ottmari.

Mannen var hyggelig han. Lurte bare på om jeg kunne flytte landstrømmen til Ottmari til der den skulle være, så han kunne få igjen strømmen til vannpumpa før plassen vår ble seende ut som en campingplass i Venezia.

Klart jeg kunne fikse det. Der har du meg. Snill og hjelpsom som alltid.

Mikkel kom tilbake og så trillet vi mot Odense.

At H.C. Andersen utviklet god fantasi, er ikke så vanskelig å skjønne. For denne byen trenger du en del fantasi for å finne frem i. Etter noen forsøk type  far har retningssans metoden, var tiden kommet for å skru på GPSen. Noen år siden den var oppdatert, noe den ga greit utrykk for da den ble satt på, men etter litt diskusjon og mere feilkjøring sto vi til slutt foran campingbuttikken.

Her er vi nok ikke velkomne slo Mikkel saklig fast da han så at butikknavnet hadde ordene exclusive og camping i seg. Vi prøver uansett svarte jeg og hoppet ut på førersiden av en meget fornærmet Ottmari.

Og velkomne var vi. Vi fant grillen som dekket vårt behov, og som de selvfølgelig var helt utsolgt på. Noen forhandlingsrunder senere hadde vi kjøpt utstillingsmodellen til  redusert pris. Hendig liten gassgrill med kokeplater på toppen og greier

Kjekk sak med kokeplater og greier (Foto Per Sibe)

Nok av Jylland. Nå ville vi prøve Sjælland. Og over ditt var det en veldig lang bro. Blåste godt gjorde det også. Her var det tid for å fordele arbeidsoppgavene. Ottmari skulle svaie, noe hun har anlegg for med sin tre meters høyde,  jeg skulle klamre meg til rattet og Mikkel skulle forevige det hele med fotoapparatet. Og over kom vi på et vis.

Over kom vi på et vis (Foto Mikkel Sibe)

La igjen en god slump penger til bommannen på andre siden, og så oss om etter en campingplass. Motorvei er ikke det beste stedet for å finne slike plasser, så vi tok av til babord og kjørte nordover. Fin vei til det dukket opp omkjøringsskilt grunnet veiarbeid. Greit nok det. Helt til vi kom til en jernbanebru, som var akkurat noen centimeter for lav for bobilen Ottmari. Tilbake til start.

Tilbakeblikk på broen og varmt var det (Foto Per Sibe)

 Og når man leter bevisst etter en campingplass er det ingen å finne. Det er noe alle eiere av bobil vet.

Begynte å bli rimelig lei og varm da det endelig dukket opp en campingplass. Hyggelig betjening, men ganske så falleferdig. Eller som Mikkel visket det inn i øret mitt: Hvis du også skal på do så burde du gjøre det et annet sted. Ikke hadde de noen mulighet for internett heller. Heldigvis, for dermed hadde vi en unnskyldning for å reise videre.

Nordover bar det (Foto Per Sibe)

Sinsykt varmt hadde det rukket å bli før vi et par timer senere fant en virkelig fin campingplass. Lå skremmende, med tanke på Ottmaris drivstoffsbeholdning, ute i hutte heita. Men fin var den. Stor runde med is (med guf) og litt drikke til å skylle den ned med, før vi rigget opp den nye grillen for testbrenning av  kjøttstykker

Test av ny grill (Foto Per Sibe)

Og det tar jo som alle vet fort et par dager.

2 kommentarer til Sommertur med bobilen Ottmari – del 6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *