admin

Slik vasker du en bobil

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

En bobil fører med seg de samme problemene som med en bil eller et hus. Det er veldig viktig å vaske og klargjøre den for neste sesong før du oppbevarer den i garasjen for vinteren. Du ønsker at bobilen alltid skal være et flott sted å bo og god å kjøre. Den samme prosessen gjelder for både bobil og campingvogn, så bruk denne guiden for å vaske ditt mobile hjem ordentlig. 

Start fra topp til bunn 

Den beste måten å vaske bobilen din på er å starte fra toppen. Begynn med å vaske og inspisere taket, så markisene, så hjulene og undersiden av kjøretøyet. På denne måten vil du ikke gjøre jobben vanskeligere enn det den allerede er. For eksempel kan de rene veggene du nettopp vaska få skittent vann på seg dersom du vasker taket rett etterpå. 

Bruk rett utstyr til jobben 

Bruk utstyr som er rettet mot det du jobber med. Bruk riktig vaskemiddel for metall, gummi og en spesialsåpe for vask av utsiden for å beskytte lakken. 

Grundig rengjøring av interiøret 

Etter at utsiden er grundig rengjort, gjør du det samme med innsiden. Rengjøring av møbler, seter og tepper kan vise seg å være vanskelig å gjøre alene, så ikke nøl med å kontakte profesjonell hjelp. Alt annet bør du klare å gjøre selv. Vask over kjøkkenbenker, skap, kjøleskap og fryser, og vask badet og kjøkkenet som du vanligvis ville gjort. 

Teknisk vedlikehold 

Bobilen din må inspiseres minst to ganger i året, og ideelt opptil fire ganger i året. På denne måten kan du forsikre deg at motoren, eksosanlegget og, viktigst av alt, elektronikken er i god stand. Om du ikke er teknisk anlagt, kan du ta med bobilen til et verksted. En mekaniker vil skifte ut oljen, inspisere kjøretøyet og utføre tester for å forsikre om at det ikke er noen alvorlige problemer. 

Jobb i eget tempo og ta pauser 

Rengjøring av bobil er hardt arbeid. Ta pauser, ellers kan det fort gå galt. Ta en liten pause hver halvtime eller hver time, avhengig av hva slags arbeid du utfører. Ta lengre pauser etter tre til fire timers arbeid. Om du vil rekke kampen, planlegger du dine pauser i samsvar med denne. Du kan til og med invitere noen venner over for litt sportsbetting. Unibet gir deg gode råd for tipping slik at du får utnyttet dine odds på best mulig måte. 
Å se på kamp er en god måte å ta en pause fra rengjøringen på og få hodet til å fokusere på andre ting. Og husk: Du fortjener en form for belønning på slutten av en produktiv dag, for eksempel etter å ha rengjort en bobil.