admin

Skifte ut vanlige lyspærer med ledlys

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Nå som alle vanlige lyspærer med glødetråd ikke er lovlig å importere lenger så vil ledlys og sparepærer ta over. Men det er ingen vits i å bruke sparepærer, bruk heller ledlyspærer som bruker veldig lite strøm. I bobilen er det best å spare på strømmen og den største besparelsen gjør du ved å bruke ledlyspærer. Disse pærene har den desidert lengste holdbarheten også, så du sparer penger både på støm og innkjøpspris. Pærene vil nok overleve levealderen til bobilen mange ganger.

Mange tror at ledpærer er noe helt annet enn vanlig pærer og ja, oppbygningen av dem er det, men ikke monteringen. Du vil kanskje ikke tro det, men så enkelt er det å skifte fra vanlige pærer til ledpærer:

1. Kjøp ledpærer i passende styrke. Hvis du normalt bruker 40 watt så trenger du 4-5 watts ledpærer. 25 watt tilsvarer 2-3 watts ledpærer og 60 watt tilsvarer 6-8 watts ledpærer. Ledpærer har samme type sokkel som dine gamle.

2. Skru ut de gamle pærene, pass på at lyset er skrudd av når du gjør det ellers kan du svi fingrene dine, AU!

3. Skru inn de nye pærene.

Det var vel enkelt? Hvem ville trodd at man bare kunne bytte ut pærene helt uten videre 😀

ledlys-2Ledlys og pærer er tilgjengelig mange steder, men vi kan anbefale denne nettbutikken: Ledlys. De har spesialisert seg på lys som gir behagelig og jevn belysning. En del ledlys kan gi skarp og ujevnt lys.

Hvis du er ute og kjører kan det være vanskelig å bestille på nett, så du bør planlegge det før ferien. Hvis du allerede er ute å kjører når pærene dine går så har noen butikker, Elkjøp og andre, et utvalg, men det er ofte billigpærer som ikke har så godt og behagelig lys slik som spesialbutikkene på nettet.

En kommentar til Skifte ut vanlige lyspærer med ledlys

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *