admin

Reise med bobil til Gran Canaria

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Alle i Norge kjenner til Gran Canaria, ettersom det er det mest besøkte reisemålet for familier som reiser på ferie hvert eneste år. Men selv om det vanligste er å bestille en tur med fly og hotell, så finnes det faktisk veldig mange muligheter for deg som har lyst til å reise nedover med bobil.

Den lange strekningen fra Norge ned til sørenden av fastlandet i Spania, er kanskje det som stopper en del, for den turen må du regne med tar deg 3 fulle dager med kjøring. Men har du muligheten til å bruke lengre tid, er den turen faktisk ganske fin. Tipset er å bruke en uke eller to, og stoppe på alle de plassene du har lyst til å besøke underveis.

Vel framme i Cadiz, der hvor fergen går fra, er det bare å sjekke inn på båten og ta det med ro. Billetter kan være smart å bestille på forhånd via Trasmediterranea hvor du får en enkelt billett for 2 personer og bobilen for ca 6.500 kroner, eller ca 9.500 kroner hvis dere vil ha en egen lugar med seng. Selve turen over tar 1 dag og 16 timer, så det er kanskje fornuftig å bestille med et sted for å sove.

Vel framme i Las Palmas de Gran Canaria er det bare å sette turen sørover til noen av de populære reisemålene som finnes på Gran Canaria. Det kan være smart å finne seg en campingplass for å parkere husbilen på underveis, for det er ikke overalt du kan parkere i lengre tid enn 48 timer, men hvis du vil oppleve nye plasser hele tiden, er ikke det så nøye.

En fin strekning å parkere bilen på, er ved stranden om du kjører gamleveien mellom Maspalomas og Arguineguin, hvor det også er vanlig at du treffer på Kanariske familier som tar med seg bobilen fra Las Palmas, når de skal ned på sørsiden av øya for å bade en helg. Det eneste du kanskje bør være klar over, er at i påsken spesielt, er det nesten umulig å finne et sted å parkere, for slik som nordmenn reiser opp i fjellet i påsken, så reiser Kanarierne ned til sørsiden med bobilen. Noe av det samme gjelder også i august måned, men eller i året er det stort sett aldri noe problem.

Hvis du mot formodning skulle gå lei av Gran Canaria, finnes det veldig bra fergeforbindelser mellom alle Kanariøyene, så da er det bare å bestille en tur over til for eksempel Lanzarote eller Tenerife. Uansett, god tur til Gran Canaria med bobilen!