Per

Oslofjordmuseet

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

På vei til eller fra et besøk i hovedstaden langs E-18 og bobilen full av sommervarme og grinete unger, så hadde det kanskje fristet med en liten stopp.  Og hvis du da i tillegg til bobillivet også har sans for båter og andre vannbaserte aktiviteter som bading, så er vel ikke det verste stoppet du kan gjøre ved Vollen og Oslofjordmuseet.

Pent i Vollen ( Foto: Per Sibe)

Pent i Vollen ( Foto: Per Sibe)

En 10 til 15 minutter etter at du har tatt av fra den masete E-18 er du i Vollen. Et pent sted ved Oslofjorden hvor du nærmest kan føle hvordan historien sitter i veggene. Blant mye annet kan det nevnes at Roald Amundsens skip Maud ble bygget nettopp her.

Greie parkeringsmuligheter, så det er bare å legge til bobilen og besøke alle de små og store severdighetene i området. Et aldri så lite bad er vel heller ikke å forakte en varm sommerdag.

Og midt oppe i det hele ligger Oslofjordmuseet.  Et museum som åpnet sommeren 2013 og som formidler det som har med friluftsliv og ikke minst bruk av fritidsbåt langs indre Oslofjord å gjøre.

En oppgave de håndterer med glans.  I stor fine lokaler viser de frem båter til fritidsbruk, så selv jeg som ikke har peiling må nikke gjenkjennende til mang en båt jeg husker å ha sett i barndommen.

Det er vel noen som husker Killing (Foto: Per Sibe)

Det er vel noen som husker Killing (Foto: Per Sibe)

Både av den seilende og motoriserte typen. Eller den typen man måtte ro for den del. Og roferdighetene sine kan man teste  selv dersom man ønsker det.  Ta plass i museets rosimulator  og ro deg rundt ved hjelp av spennende bakgrunnsfilm.  Artig lagd og vel verd å prøve.

Mye annet å ta seg til også. Hva med å legge brikker på et interaktivt kart eller kanskje byge sig egen plankemodellbåt med strikkmotor. Morsomt for barn i alle aldere. Eller bare titte på utstillingene. For i tillegg til alle fritidsbåtene så kan man også besøke utstillinger som Fjord og friluft eller for eksempel utstillingen En renere fjord. Sistnevnte opplevde jeg faktisk som ganske lærerik.

En liten kafe og butikk fant jeg også.

Oslofjordmuseet holder åpent mandag til søndag fra Kl. 11-16.

Billettpriser: Voksne kr.40. barn, seniorer og studenter kr. 20 i følge museets egen hjemmeside.

PerS

 

Kanskje prøve rosimulatoren? (Foto: Per Sibe)

Kanskje prøve rosimulatoren? (Foto: Per Sibe)

 

Bygg din egen strikkbåt. (Foto: Per Sibe)

Bygg din egen strikkbåt. (Foto: Per Sibe)


Vis Oslofjordmuseet i et større kart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *