Per

Norsk Vegmuseum

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Norsk Vegmuseum ligger i Fåberg, 12 kilometer nord for Lillehammer og ved siden av Hunderfossen Fornøyelsespark.  Som ivrig bobilist har jeg også interesse for vei og kjøretøyhistorie, så da jeg en dag forrige uke var i området, falt det naturlig å ta en stopp der for å se hva museet kunne tilby.

 

Norsk vegmuseum ligger 12km nord for Lillehammer (foto:Per.Sibe)

Og dette museet svarte til forventningene. Museet ligger pent plassert i naturskjønt område. Bra med parkeringsplasser og jeg ble veldig fornøyd da jeg oppdaget at det var eget parkeringsområde forbeholdt  bobiler og lastebiler.  Deilig å slippe stuntnavigering mellom motorsykler og grinete fedre i overfylte personbiler for å få parkert.

Fine parkeringsforhold (foto: Per Sibe)

Parkerte i skyggen mellom noen trær og ruslet mot inngangen. Fikk øye på en gammel og god telefonkiosk som vekket minner og ved siden av den sto en nydelig buss av god gammel årgang. Og ikke bare sto denne bussen der. Den gikk i rute rundt på det store uteområdet som er en del av Norsk Vegmuseum.

Herlig gammel buss gikk i rute på området (foto: Per Sibe)

For en stor utendørs utstilling er også gjort i stand.  Fylt med gamle bygninger, veterankjøretøyer og gamle vegmaskiner.  For barna var det velutstyrte lekeplasser, ponyridning og andre aktiviteter de kunne ha det gøy med, mens foreldrene kunne oppleve all nostalgien som var utstilt.

Nostalgi for de voksne.. (foto. Per Sibe)

Innendørstilbudet måtte jeg jo også titte på, så jeg bevegde meg over til inngangen og videre inn i den 2000 kvadratmeter store utstillingen. Og der inne var det nok å se på og oppleve. Tusen års veghistorie, sykkelutstillingen Trill Rundt ( som dro igang masse nostalgiske følelser hos undertegnede da jeg fant både Tomahawk og Apachesykler i samlingen) og  veterankjøretøy og maskiner i stort utvalg. Bare for å nevne noe. Et interaktivt trafikksenter var også hvor man kan teste seg selv.

Fra innendørsutstillingen (foto Per Sibe)

 

Gammel Harley (foto: Per Sibe)

 

Nostalgi for meg-Tomahawk (foto: Per Sibe)

For slunkne feriekasser er det jo også et poeng at inngangsprisen til hele dette museet ikke bør være noe tema. Av den enkle grunn at det er gratis inngang. Veldig bra.

Kunne  brukte mye mer tid her denne dagen, men andre  avtaler gjorde dette umulig. Men mat er en viktig del når man vurderer et sted, og da maven mente at det var tid for litt mat, avsluttet jeg besøket på Norsk Vegmuseum med et besøk på stedets eget spisested.

Koselig cafe (foto: Per Sibe)

Cafeen heter Lysaker Gjæstegiveri og ligger på andre siden av plassen. Ikke det største utvalget av middagsretter, men jeg bestilte meg en Hawaiburger omed en brus til. Syntes vel i utgangspunktet at litt over 200 kroner var i overkant, men måtte revurdere det da maten kom. En skikkelig porsjon var det, og den smakte virkelig bra. Stor burger på deilig stekt brødskive toppet med ananas og smeltet blåmuggost. En god salat og små fantastiske poteter ble servert til og gjorde måltidet til en høydare

,,,,med veldig god mat (foto: Per Sibe)

I overkant mett reiste jeg og Ottmari videre og var enige om at Norsk Vegmuseum gleder vi oss til å besøke igjen. Noe jeg anbefaler andre også å gjøre

Du kan lese mer om museet her på Norsk Vegmuseums hjemmeside

 

PerS

En kommentar til Norsk Vegmuseum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *