Per

Nasjonale turistveger som postkort

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Statens vegvesen, Turistvegseksjonen har i vinter samarbeidet med Aune Forlag AS i Trondheim om å utvikle postkort fra attraksjonen Nasjonale turistveger. Resultatet er 45 vakre postkort!

– Postkortene fra Nasjonal turistveg Geiranger-Trollstigen er allerede utsolgt, sier Lillian Waaden i Aune Forlag AS. Forlaget har produsert postkort siden 1949. Ifølge Waaden har forlaget også produsert en kalender med motiver fra de 18 nasjonale turistvegene.

Et glansbilde

– Tradisjonelt har postkortfotografiet vist et glansbilde. Bildene fra Nasjonale turistveger er også glansbilder, men de har et annet uttrykk. Fotografene har fokusert ikke bare på landskapet, men også på veg, utsikt og uvær, sier Waaden. Hun forteller at postkort fra Lofoten, Aurland og Geiranger-Trollstigen alltid har vært etterspurte og populære. Nå kommer nye områder etter.
– Rondane er et eksempel på områder som holder på å bygge seg opp, sier Waaden.

Plukke motiver

Hun har selv vært med å plukke motiver fra Turistvegseksjonens eget fotoarkiv og synes det er vanskelig å trekke frem noen favoritter.
– Men, Lofoten og Helgelandskysten er utvilsomt fint å hvile øynene på, sier hun. I alt 45 vakre postkort ligger nå klare for salg til alle landets bokhandlere, hoteller og reiselivsaktører.
– Mottakelsen hos selgerne våre har vært veldig bra, nå gjenstår å se hvordan salget ut til butikkene går, sier Lillian Waaden.

Visuelle inntrykk

– De visuelle inntrykkene er en viktig del av opplevelsene på Nasjonale turistveger, og vi har hele tiden lagt stor vekt på å dokumentere landskapet, arkitekturen i naturen og de vakre vegene.  Det var derfor svært gledelig at Aune Forlag ville samarbeide med oss om utvikling av postkort, da forlaget har en kompetanse og et distribusjonsapparat som Statens vegvesen ikke har, sier Silja Lena Løken, ansvarlig for profilering og design i Turistvegseksjonen.

(Kilde Statens vegvesen) (Nasjonale turistveger)

Atlkanterhavsveien (Foto fra Wikipedia)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *