Per

Møllerstufossen

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Noen ganger er det ikke bare de lange stoppene som gjør en tur med bobilen til en spesiell opplevelse.  Små og raske stopp kan også gi litt ekstra krydder på turopplevelsen. Så når man stopper for litt hundelufting eller for en liten benstrekk, for de som ikke har hund, så hvorfor ikke gjøre det på et sted hvor det er noe spennende å se på.

Møllerstufossen i Nordre Land er et typisk slik sted.  Dersom du befinner deg på vei sydover langs riksvei 33 fra Fagernes mot Dokka så finner du stedet ca. 12 kilometer før du kommer til Dokka.  Er du på vei nordover så blir avstanden fra Dokka den samme, men etter Dokka.  Men det hadde du vel tenkt ut for lenge siden regner jeg med.

Informativ opplysningstavle (Foto: Per Sibe)

Informativ opplysningstavle (Foto: Per Sibe)

Sett på blinklyset og sving inn på en parkering med god plass.  En opplysningstavle forteller deg at ved å gå ned en liten trapp og ned til elven, så kan du oppleve kunst av skikkelig god gammel årgang. Over 6000 tusen år gamle helleristninger faktisk.

Og den lille turen ned trappen er virkelig verd å ta. Ikke bare for å se den gamle kunsten som er hogd inn i fjellet for hånd, men også fordi området er rett og slett veldig pent.

Her finner du et usedvanlig velholdt grøntområde, med plattformer til å gå på.  Benker og bord er også på plass. Benytt gjerne anledningen til inntak av matpakke og en kaffekopp mens du beundrer elva.

Elva er et flott syn (Foto Per Sibe)

Elva er et flott syn (Foto Per Sibe)

For elva er et flott syn. Med sine små fosser og stryk, men også rolige områder. Fine bademuligheter skal det vist også være dersom jeg forsto det rett. Dog var det ingen som badet da jeg hadde min stopp der, men et par stykker som prøvde fiskelykken var det.

Glem ikke å se på helleristningene (Foto: Per Sibe)

Glem ikke å se på helleristningene (Foto: Per Sibe)

Og ikke glem å se på helleristningene da. De er verd en beundring eller to.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *