admin

Langs Mosel-elven

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

En av de beste turene vi har tatt med bobilen vår er en tur langs Mosel i Tyskland. Med utgangspunkt i Trier – en av de eldste byene i Europa – kjørte vi langs Mosel. Det er bobilplasser for hver 20 km og alle ligger ved Mosels bredder. Det er et herlig område.

På elven er det livlig aktivitet av store prambåter og det er vidunderlig om morgenen før tåken letter. På vannet kan man høre skipslyde, og etter som tåken letter anes konturene av en pram, ovenpå er ofte plassert en Mercedes el.lign. som nesten kommer svevende gjennom tåken.

På de bratte fjellskråningene plukkes vin og man skal være svært uheldig for ikke å løpe inn i en lokal vinfest. Det er godt å ha med sykler for langs bredden på begge sider av Mosel er det sykkelsti som som følge av naturens orden er ganske flat. For hver 5-10 km er det som regel en bro,  hjemturen kanda  foretas på den andre siden av elven.

Om høsten er valnøttene modne og ofte kommer lokale barn forbi for å selge dagens avling for en euro per kilo.

Man er aldri alene, mange bobilere benytter seg av dette svært vakre og inspirerende stykket natur. Husk å ta turen i små biter, ellers blir den altfor fort ferdig.

Bjørn Jørgensen, Bergen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *