admin

Kongeparken ved Stavanger

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Kongeparken er nok Rogalands største turistattraksjon.  Den er også den største fornøyelsepareken på Vestlandet og er en av Norges fem store fornøyelsesparker.

Parken ble åpnet i 1986 og var da ment til å være en fritidspark med mange uteaktiviteter. Etter mange konkurser og forskjellige eiere tok failien Lund over parken i 1997 .Kongeparken gjennomgikk da store forandringer. Det ble lagt nye konsepter og satsing på opplevelser. Familien klarte å snu trenden og få flere gjester til parken. Da familien overtok parken, var besøkstallet på ca. 40 000. Siden den gang har besøkstallet steget til 199 451 i 2009 .

Parken har hatt et ekspansivt fornyelsesprogram og har de siste årene kommet med nyheter hvert eneste år.

Det  må også nevnes at i 2011 var Barnas Brannstasjon årets nyhet, denne opplevelsen ble kåret til beste nye attraksjon i verden under Thea-awards i Los Angeles

Kongeparken har over 60 attraksjoner og opplevelser og i tillegg kommer spisesteder og andre ting du forventer å finne i en tema park.

Campingplasser og hoteller finnes det  godt med i nærheten og det tilbys også pakkeløsninger med hotell og dagskort til parken

Kongeparken har selvfølgelig også sine egne hjemmesider som du finner her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *