admin

Kjør bilen sammen med huset!

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

husbilOk, en husbil høres kanskje litt dumt ut. Men det er ikke det vi mente med denne titlen. Men renta på boliglån har ALDRI vært så lav og i tillegg så har aldri eiendomsprisene vært så høye.  Så hvordan kan du utnytte dette for å spare ennå mer penger enn det du gjør på rentene? Refinansiering er tingen, det betyr i praksis at du tar opp et lån for å finansiere et annet lån.

Så når vi sier at du skal kjøre bilen sammen med huset så mener vi selvfølgelig at du skal refinasiere boligen for å så bake bobillånet ditt inn i boliglånet. Dette gjør at du kan spare store penger på renter og du slipper gebyrene i billånene.

Akkurat hvor mye du kommer til å spare på kronen er litt vanskelig å si men per dags dato så er det en signifikant forskjell på boliglån og billån (billån er dyrt, se eksempler på priser her). Dette kommer selvfølgelig ann på hvor mye lån du har på bilen din i dag.

Det eneste du må være obs på før du eventuelt baker bobillånet inn i boliglånet er at din egenkapitalsgrad går ned. Derfor anbefaler vi det ikke til alle, du bør ha betalt ned minimum 30 % prosent av boliglånet før du blander bil og hus. Dersom du har planer om å kjøpe nytt hus så bør du avvente til dette er i boks. Da et høyere boliglån kan slå ut i hvor mye penger du får låne av banken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *