admin

Hva er en bobil ?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Bobil (fra tysk: Wohnwagen, også kalt campingbil på norsk) er en bil som er tilpasset et liv på reisefot, vanligvis med seng og vaske- og kokemuligheter. Bobiler brukes vanligvis til rekreasjon, men også som mobilt kontor eller som mobil bolig i yrkessammenheng.

Bobiler bygges vanligvis på chassiet til forskjellige typer varebiler og lette lastebiler. Bobilprodusenten setter på sine egne løsninger med bilfabrikkens produkt som basis.

I Norge regnes bobil som motorvogn som hovedsakelig er innrettet til boformål. Bobiler avgiftsbelegges lavere enn personbiler, men for at man skal oppnå lavere avgift må en rekke krav være oppfylt: Campingrommet skal ha 130 cm eller mer i takhøyde, og skal være utstyrt med kjøkkenbenk og -skap, klesskap, liggeplasser for voksne personer og bord; antall sitteplasser skal ikke overstige 9 personer og antall registrerte sitteplasser kan ikke være flere enn antall liggeplasser . (Kilde Wikipedia) (Bilde fra Wikipedia)

En kommentar til Hva er en bobil ?

  1. Vidar 25/05/2012 | 10:55

    Og dermed opplever vi det ikke helt uvanlige, men fortsatt irriterende og tragi-komiske at NORGE, som aldri har klart å framstille en enda brukbar bil, lager regler som gjør at f.eks. tyske og engelske bobiler IKKE godkjennes i Norge! F.eks. den idiotiske regelen om at bilen ikke kan godkjennes for flere SITTE-plasser enn det er SENGE-plasser…? Selv har jeg løst DET problemet med å registrere “bo-bilen” som PERSONBIL, for deretter å ta ut seter og bygge om til “bobil”…;-) “It is all in the wrist” – of the minister of finance…

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *