Per

Hund i varm bobil

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden
Pass på hunden i varmen. (Foto: Per Sibe)

Pass på hunden i varmen. (Foto: Per Sibe)

Hund i varm bobil kan fort bli varm hund i varm bobil.  Og det er ikke det vi vil ha. Vært år omtrent på denne tiden er aviser og media opptatt av å minne oss på hvor viktig det er å ta hensyn til våre firebente i sommervarme biler.

I den anledning er det i første omgang to ting som slår meg. Det første er at det er helt på sin plass at dette blir minnet på gang på gang. For hvert eneste år skjer det at folk setter igjen hundene sine i bilen i sommervarmen, med de følgende det kan få for hunden.  Så her er det bare å fortsette å minne på.

Det andre som slår meg er at dette gjelder jo så klart oss med bobil også.  Selv om det ofte er bedre plass i en bobil, og kanskje litt mer behagelig temperatur enn i en vanlig rullende pilleboks, så kan det fortsatt bli veldig varmt.  Faktisk alt for varmt.

En tommelfingerregel kan vel være at hvis du føler at det blir varmt for deg der inne i bobilen, så skal du ikke se bort fra at Fido føler det samme.   Når du gjør dine forberedelser til en tur i det varme været, så sørg for at Fido også er tatt med i de forberedelsene. Å ha med seg ekstra drikkevann i varmen er ingen dårlig ide.  Det å ha med seg ekstra drikkevann så det er nok til Fido også er en enda bedre ide. Når du gjør et stopp på et skyggefullt sted for å ta deg igjen litt, så skal ikke hunden passe bilen så lenge. La den heller ligge ved siden av deg under det skyggefulle treet.

Bare noen små eksempler på hvordan dyretragedier kan unngås. For å kjøre bobil så kreves det at du har et sertifikat.  Ta seg av en hund gjør ikke det. Men det betyr ikke at du ikke har et ansvar allikevel. Men ved å bruke sunn fornuft så tror jeg ikke dette er noe problem.

Bruk gjerne kommentarfeltet under til å komme med flere råd og tips om hvordan Fido skal få en mest mulig behagelig sommerferie i bobil

PerS

3 kommentarer til Hund i varm bobil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *