admin

Forskjellen på de beste dekkmerkene

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Dekkene står for en av de største utgiftene for en bileier, og når det er på tide å kjøpe nye dekk er det mange som prøver å spare penger. Mange bileiere velger faktisk det første og billigste, nettopp for å kunne bruke pengene på andre ting. Dette er imidlertid sjelden den beste fremgangsmåten, hverken når det gjelder sikkerhet eller kostnad. Det er nemlig gjerne slik at jo bedre dekk, jo lenger holder de. Samtidig bør selvfølgelig sikkerheten kommer først, og dekkene fra merkeprodusenter yter normalt langt bedre enn billigdekk. For å kunne ta et best mulig valg er det lurt å kjenne til de ulike dekkprodusentene. Fordelene og ulempene til de ulike merkevarene kan nemlig være til stor hjelp når du skal finne dekk som passer for deg og din bil.

Continental

Dekk fra Continental er gjerne rimeligere enn tilsvarende dekk fra andre produsenter, men dette betyr ikke at dekkene er dårligere. Dekkene fra Continental yter godt i en rekke ulike værforhold, og det store utvalget gjør at det finnes noe for alle og enhver. Noen dekk kan gi en ekstra humpete kjøretur, men med Continental-dekk er man sikret en mest mulig behagelig kjøreopplevelse. Dekkmønsteret slites gjerne raskere enn på andre dekk, men den lave prisen gjør mer enn opp for dette.

Goodyear

Goodyear er en av de mest kjente dekkprodusentene på markedet, og tilbyr et stort utvalg av ulike dekk. Produktene fra Goodyear er et spesielt godt alternativ for de som er ute etter terreng-dekk, da denne dekktypen gir ekstra god trekkraft på krevende underlag. Levetiden til Goodyear-dekk anses dessuten for å være blant den beste på markedet, og du kan dermed regne med at dekkene varer i lang tid.

Michelin

Michelin har eksistert i mer enn 100 år, og det er dermed ikke så rart at de er en av de ledende dekkprodusentene på markedet. Selskapet produserer en rekke ulike dekktyper som passer til ulike biler og kjøreforhold. Mange eksperter anbefaler Michelin på grunn av at dekkene deres har et pålitelig og holdbart mønster. Helårsdekkene deres er spesielt kjent for egenskapene i ulike værforhold, og vinterdekkene gir generelt sett enestående veigrep og kort bremselengde. Som et av få produsenter på markedet, tilbyr dessuten Michelin garanti på alle produktene sine.

Nokian

Nokian produserer først og fremst vinterdekk. Nettopp på grunn av det store fokuset på å skape dekk som fungerer optimalt på snø og is, gir Nokian-dekk bedre trekkraft og kontroll på vinterføre. Nokian er dermed et svært godt valg for bileiere som kjører mye på vinterføre. Selskapet produserer imidlertid også dekk til andre årstider, og byr på et godt utvalg av både sommer- og helårsdekk.

Pirelli

Pirelli-dekk passer ikke nødvendigvis for alle bileiere, og produktene deres markedsføres gjerne mot folk med sportsbiler eller luksusbiler. Dekkene fra Pirelli byr på enestående ytelse, og anses som blant de klart beste i bransjen. Pirelli har først og fremst siktet seg inn mot helårsdekk, og eksperter påpeker at gummisammensetningen som benyttes gir enestående veigrep. Hvis man velger dekk fra Pirelli er man nærmest garantert økt ytelse, uansett hva slags bil man har.