admin

Fordeler ved å reise rundt i Skandinavia med bobil

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

De senere årene har bobilferier blitt stadig mer populære. Der det i tidligere tider var vanlig å dra på bobilferie i Norge, er dessuten nå horisonten vår utvidet. Vi reiser rundt i andre land i Skandinavia – både Danmark og Sverige – og for mange er dette årets store høydepunkt. En bobilferie gir mange fordeler, og det er nok grunnen til at flere hvert år går til anskaffelse av en bobil. Nedenfor ser vi på de største fordelene ved denne måten å feriere på.

Bobiler gir frihet

Den største fordelen ved bobilferier er friheten du får. Du trenger ikke å bruke penger på dyre hoteller underveis, og du slipper å spikre reiseruta før avgang. Med en bobil kan du kjøre hvor du vil, så langt du vil og så lenge du vil. Var planen å kjøre til Sverige, men du har lyst til å kjøre videre, helt til Danmark, kan du gjøre det.

Når det er på tide å stoppe kan dette gjøres på flere parkeringsplasser eller på campingplasser langs veien, og du kan sove direkte i bobilen. Det gir rom for å være friere på reisen, noe som igjen gir større sannsynlighet for en vellykket tur full av overraskelser på veien.

Avslapning

Med bobilen slipper du å stresse. Å finne sovesteder eller å planlegge reisen er store stressfaktorer som for mange dessverre påvirker reisen på negativt vis. Fordi du ikke trenger å planlegge noe når du reiser med bobil, får du mer tid som kan brukes til avslapning. Når bobilen er parkert for kvelden er det bare til å finne frem kortstokken, brettspillet, Storspiller Live Casino eller en TV-serie med familien. Eventuelt kan du også finne frem kartet og se hvor reisen bør bære videre neste dag.

Test av ny grill (Foto Per Sibe)

Du slipper å planlegge transport

Når du reiser utenlands, skjer dette stort sett via fly, tog eller buss. Da må du forholde deg til reisetidspunkt. Det slipper du med bobilen. Du trenger ikke å bestille billetter for å reise, og står fritt til å kjøre videre akkurat når du vil. Blir fly eller buss kansellert påvirker det ikke deg. Med andre ord er du sjef over egen reise.

Alt er tilgjengelig på samme sted

Når du legger ut på langtur, må mye bagasje pakkes med. Skal du til land i Skandinavia kan det bli vindfullt, regnfullt eller sol fra klar himmel, og klær for alle sesonger må medbringes. Når du reiser på tradisjonelt vis vil dette bli en byrde; det er nemlig begrenset hvor mye du kan ta med. Når du reiser med bobilen slipper du å drasse med deg bagasjen overalt, den ligger nemlig trygt plassert i bobilen, og der er det god plass.

Det er rimelig å reise med bobil

Det kanskje viktigste å merke seg er at bobilreiser er rimelige. Skal du betale for fly og hotell i de andre skandinaviske landene, vil det fort bli en dyr affære. Dessuten må du spise flere ganger daglig, gjerne på restaurant. Med bobilen kan du selv lage mat, og kan derfor handle i vanlige matbutikker. Du slipper utgifter knyttet til soving, og bruker kun penger på drivstoff. Det gjør at du kan bruke mer penger på andre ting på reisen.