Per

Flere grunner til å leie fremfor å eie bobil

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Har jo tidligere gitt noen argumenter for å leie bobil fremfor å eie. Her er noen flere.

Det å leie er enkelt en bobil er enkelt. Utleiebilene er som regel utstyrt med alt man trenger. Bare å ferieflytte rett inn.  Ofte er det eneste du trenger å ha med deg, ved siden av klær og personlige eiendeler, er sengetøy. Og mange steder leier de ut dette også.

Ved å leie slipper du å tenke på vedlikehold, EU kontroll, oljeskift og dekkskift, frossne vanntanker, museinvasjon når bilen står i vinteropplag på en låve du har betalt i dyre dommer for å ha bilen.

Ved å leie kjører du din egen bil til utleiestedet og parkerer der, flytter deg selv og familien over i feriecamperen og drar avgårde. Det eneste tekniske du trenger å bruke ferietankene dine på er å fylle drivstoff .

Hvis sommeren trår til med , som den dessverre gjør med jevne mellomrom, dårlig vær og du heller kunne tenkt deg en strand under varmere himmelstrøk, så er det jo bare å droppe bobilleie det året og heller ta en charterferie sydover. Har du råd til det hvis alle sparepengene og et dyrt banklån er investert i  feriebilen på utsiden. I den situasjonen føler nok mange en viss forpliktelse til å bruke investeringen uansett værmelding og lyst til å gjøre andre ting i ferien.

Eller kanskje du føler for både sol og bobilferie. Hvorfor ikke kjøpe en billig flybillett sydover, leie feriebilen der og ta flyet hjem igjen etter noen flotte uker på sydeuropeiske veier. På den måten sparer du både penger (bobil på ferger fra Norge til kontinentet er dyrt) og tid i norske fergekøer.

Norske fergekøer( foto: Per Sibe)

Som du ser, så er det mange gode argumenter for å leie bobil fremfor å kjøpe, men selvfølgelig er det en del ulemper også, og  de skal jeg skrive om neste gang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *