admin

Fire opplevelser du bør oppleve i Sverige

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Svenskene er kjent for sin forkjærlighet for de forunderlige tingene i livet. Da er det nokså naturlig at Sverige kan by på meget unike opplevelser og attraksjoner. Selv om man kan kalle forholdet mellom Norge og Sverige et slags hat/elsk-forhold, reiser vi svært gjerne over til våre gode naboer i øst. Særlig nordlendingene syner til å være særlig glade i Sverige, av ukjente årsaker. Når svenskene i tillegg er viden kjent for sin gode serviceinnstilling, ligger alt til rette for flere gode opplevelser. Naturen er også vakker i Sverige, selv om den ikke er veldig annerledes enn her i Norge.

Unike attraksjoner og opplevelser

For de som ikke har hørt uttrykket «hug a tree» oversettes dette til norsk med å «klemme et tre». Ofte assosieres dette med miljøentusiaster og naturelskere. Faktum er at når du klemmer et tre, utløses hormonene oksytocin, serotonin og dopamin. Disse hormonene øker lykkefølelsen og stressnivået synker. La bobilen stå alene en natt og sjekk inn på Tre-hotell. Sov eventuelt i et romskip i toppen av et tre og kjenn på en litt annerledes lykkefølelse. Vil du slappe av med en enda nærmere opplevelse av det unike svenske, er svenskt snus nærmest en nødvendighet. Mange mener dette er nødvendig for en fullverdig svensk opplevelse.

https://www.youtube.com/watch?v=Tq9YNU95r5Y

Djevelens bibel og Rondellhundene

Dersom tre-klemming ikke er din greie, kanskje det frister med en opplevelse på den andre enden av skalaen? Ta en stopp på Stockholms Kungliga Biblioteket og utforsk den originale Codex Gigas, også kjent som Djevelens bibel. Ryktene sier at det er det største gjenværende manuskriptet fra europeisk middelalder. Her finnes et enormt portrett av djevelen selv. Om dette blir intenst, kan du sette deg bak rattet og kjøre til du finner nærmeste rundkjøringshund, eller «Rondellhund». Disse fins i flere rundkjøringer, og startet som en protest mot vandaliseringen av det offentlige kunstverket Cirkulation II. Du skjønner at du har møtt en når du møter den langs veien. God tur!