admin

Camping er kult igjen: 11 dyre campere som lar deg campe med stil

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Disse 11 luksuriøse camperne vil la deg praktisere sosial distansering ute i den nydelige naturen vi har her i Norge.

Mens en viss global pandemi forårsaker kaos over hele verden, har det egentlig aldri vært et bedre tidspunkt (og mer passende) for å tilbringe litt tid alene. Å isolere seg selv – enten alene eller sammen med familien – trenger ikke bety at man må låse seg inn innendørs. Det er faktisk det perfekte tidspunkt å stikke ut i naturen og tilbringe litt tid der.

Og hva er vel da bedre enn å nyte naturen i en av de luksuriøse bobilene og campingvognene vi har sett komme på markedet de siste årene? I motsetning til å bo i telt, er det ganske deilig å komme tilbake i bobilen eller campingvogna etter en lang dag ute i naturen. Mye av årsaken til populariteten er at den kombinerer natur med komfort – du trenger ikke overnatte på et tynt liggeunderlag bare fordi du vil være ute. Lag deg en bedre middag, og sett deg ned foran TVen og kos deg.

Mange av disse har også mulighet for å sette opp internett slik at du kan kose deg med det du vil på nettet. Stream favorittene dine på Netflix eller slapp av med et lite besøk hos et live casino i Norge.

Vi gir deg en liste over 11 campere som lar deg nyte sosial distansering med både stil og komfort.

The Sealander

Dette er egentlig mest en «fleksibel campingvogn». The Sealander gir deg noe alle andre campere på listen mangler – sjødyktighet. Hvis du camper i nærheten av vann kan du kjøre Sealanderen ned til vannet og faktisk sette den ut og bruke som en båt.

Den har en liten motor på seg. Med en ramme laget av fiberglass forsterket med plast, er den tyske camperen også lett nok til å festes på en liten bil – perfekt for en spontan helgetur eller to! Den har plass til to personer, og prisen starter på $21 000.

The Nest fra Airstream

The Nest fra Airstream er en moderne utgave av USAs mest ikoniske campingvogn. Aluminium-designet fra gamle dager, det som inspirerte tusenvis til å ta seg en campingtur, er erstattet av et nytt, glatt fiberglass-design.

Den radikale endringen er selskapets forsøk på å skape campinginteresse blant millennials, som er mer opptatt av komfort enn sjarm. Med en pris som starter på $45 900 har denne romslige campingvognen også en rekke fasiliteter. Den har gode madrasser, air condition og oppvarming, et velutstyrt kjøkken, Bluetooth-tilkoblede lys, og en rekke USB-kontakter for ladding av elektrisk utstyr.

Tabbert Cellini Slide-Out

Tabbert Cellini Slide-Out ser kanskje ut som en campingvogn fra gamle dager på utsiden, men der stopper også likheten. Åpner du sidedøren på den store, tyske campingvognen vil du se at den er like luksuriøs som turnebussen til rockestjernene – men litt mer smakfull.

Med en startpris på $83 425 inneholder campingvognen et stort kjøkken, et behagelig og romslig oppholdssted, et stort soverom med plass til en dobbeltseng, og et nydelig bad designet i tre og rustfritt stål. Og som navnet hinter om er det også mulig å trekke ut en del av campingvognen, slik at oppholdsstedet blir enda større!

Land Ark Drake

Dette er nesten mer et flyttbart hus enn en camper. Land Ark Drake lar deg ta med deg all komforten fra hjemmet ditt med deg på veien. Den gigantiske, men likevel stilige, to-etasjes campingvogna er på totalt 33 kvadratmeter, og har god plass til sju (!) voksne!

Den har et røft og stilig ytre design, men innendørs er det eleganse som gjelder. Med sine to etasjer har den blant annet plass til et vanlig kjøkken, en stue, og et bad med badekar (!). I tillegg er det to soverom og et kontor på loftet, sistnevnte kan også benyttes som soverom. Den koster riktignok $139 000, men du får meget god verdi for pengene dine.

Living Vehicle

Matthew Hoffmans Living Vehicle-campere er ikke laget bare for en helg ute i skogen, de er faktisk laget for å bo der. Med sitt spesielle utseende i krom tilbyr denne campingvognen alt du trenger.

Med en pris på $150 000 har denne arkitektdesignede campingvognen absolutt alt – store vinduer, et herlig badeværelse, vaskemaskin og solcellepaneler på taket som gir deg strøm også langt uti ødemarken. Den kan også tilpasses på en rekke forskjellige måter, siden alle har ulike preferanser.

Bowlus Road Chief Endless Highways Edition

Denne skinnende kromvognen, som ryktes å ha inspirert Airstream Clipper, er tilbake. Bowlus har bestemt seg for å oppdatere Road Chief 85 år etter at flyingeniøren Henry Bowlus bygde den første. Selv om den fortsatt har glimt av samme stil som Bowlus første vogn, har den nye og forbedrede Endless Higways Edition en lang liste med bekvemmeligheter.

Prisen starter på $187 000 og inkluderer varmekabler i gulvet, tilgang på kontinuerlig varmt vann, air condition, mulighet for WiFi, og fjernstyrt strømstyring via en app eller internett. Og ja, et Litium-batteri på 4 kWh gir nok strøm til å drive vogna i en uke.

Romotow

Mange av camperne på denne listen har unike egenskaper som skiller dem ut fra resten, men kun Romotow-vogna har en hemmelig, innebygd terrasse. Vognen er designet med tanke på livet på veien, og den kan pakkes ut – akkurat som om den har blitt inspirert av en USB-minnebrikke.

Den vris ut av «skallet» og avdekker en terrasse som til og med har en egen grill. Men konseptet (som forventes å koste $350 000) har mer å tilby enn bare et fint uteområde. Det har også et sentralt kjøkken, bad, et separat soverom, og et oppholdsrom som kan konverteres til et soverom nummer to. Taket er innsatt med solcellepaneler som fyller på 400 Ah-batteriet.

SLRV Commander 8×8

Du har kanskje lyst til å komme deg unna en liten stund, men også lyst til å ta hjemmet ditt med deg? Eller i hvert fall noe som ligner ganske mye. I så fall er SLRV Commander 8×8 definitivt campingvognen for deg.

Denne gigantiske, to-etasjes campingbilen har plass til et hovedsoverom, et stort kjøkken, oppholdsrom og har god plass til 10 voksne. Den er bygd på et spesialdesignet chassis for militærbiler, og har også en kraftig 12,5 liters diesel-motor.

Hymer og BASFs VisionVenture Camper

Når vi snakker om campere med moderne estetikk er kanskje Hymer og BASFs VisionVenture en av de som ser best ut. Den er både stilig og miljøvennlig – med over 100 3D-printede deler – og har også alt du trenger på turen.

Den har et lite kjøkken, spise- og oppholdssted, og en dusj. Men hvordan får VisionVenture plass til alt dette? De har flyttet soveområdet til et temperaturkontrollert og utslagbart telt på taket, tilgjengelig via en innendørs trapp.

Retreat Cabin og OzXcorps ERV Electric Camper

Det var egentlig kun et tidsspørsmål før den elektriske revolusjonen fant veien til campingverdenen. Retreat Caravan og OzXcorps ERV er en stilig campingvogn som kun benytter strøm fra batteri. Takmonterte solcellepaneler gir akkurat nok strøm til et 14,3 kWh litiumbatteri som holder alt i gang.

Selv om vognen er perfekt utstyr for litt tid på veien takket være terrenghjul, har den også all komforten man ønsker seg: et stort kjøkken, sittegruppe og et stort hovedsoverom.

Tesla Cybertruck Camper

Vent, Cybertruck er en pickup, ikke sant? Det stemmer, men Elon Musk har også avslørt at selskapet nå utvikler en matchende vogn til sin elektriske pickup. Som mange av CEOens andre uttalelser finnes det ikke så mange detaljer rundt camperen fra Tesla.

Cybertrucken kan trekke sju tonn, så den har muligheter til å ta med seg en gigantisk vogn bakpå. Det spørs likevel om noe av dette blir tilgjengelig i Norge, ettersom Cybertrucken ikke oppfyller sikkerhetskravene fra EU i skrivende stund.