admin

Brettspill og kortspill på bobilturen

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Å reise på campingferie medfører at en må ta i betraktning all slags vær, spesielt vist en reiser langs kysten i Norge. Derfor kan det være lurt ta med seg noen brettspill og kortspill, slik at du har noe å gjøre på med dem du er glad i på kveldstid. Ellers kan kveldene i bobilen virke veldig lange.

Her er noen tips til spill som kan gjøre ferien livlig, enten du velger å spille dem inne i dårlig vær, eller du samler flere av de som også er på campingferie.

Campingferier er både sosiale og byr på en sjanse å være veldig spontan. Dagene går som oftest i kjøring og stopp på steder som er fine. Det endelige målet er ofte en campingplass der du kan rigge opp bord, stoler og andre ting som gjør det hjemmekoselig.  

Tar lite plass

Kortspill er vanligvis populært når du er ute og reiser, siden de tar lite plass. Noen populære spill mens du camper er vanligvis vri-åtter, Texas Hold’ em og brettspill slik som Alias, Rykte går og Yatzy.

Er det ingen som vil være med på noen spill med deg, kan du alltids legge en kabal, eller slappe av mens du ser på forskjellige nettsteder som tilbyr onlinespill slik som Blackjack og Texas Hold’em.

Hvis du mangler noen spillferdigheter i Texas Hold’ em, og vil vise andre hvordan det gjøres, kan du besøke forskjellige nettsider som vil ta deg gjennom spillet trinn for trinn.  Ofte kan du finne innholdsrike videoer med opplæring, slik at det blir lettere å lære seg de forskjellige reglene i praksis.

Kompakt og lett

Sjakk er noe som har blitt veldig populært etter serien «Queens Gambit». Om du ikke har prøvd dette før, er det kanskje på tide å prøve seg på dette. Dette er et strategispill som krever at du hele tiden tenker fremover og beskytter kongen din. Dronningen er den brikken som er essensiell i alle strategier, fordi den kan flyttes på i alle retninger. Prøv dette spillet i ledige stunder på kveldene.  Det er gøy når du får det til og finner noen som er like ivrig som deg. Da kan du være underholdt i timevis.

Inviter til spillkvelder

Skal du være på en campingplass over lengre tid, kommer du mest sannsynlig til å få noen venner. Hvorfor ikke inviter de på spillkvelder der dere kan ha en kortspillkveld med både vri-åtter og Texas Hold’em. Det ene spillet er enkelt, mens det andre vil få konkurransemennesket ditt frem. I vri-åtter er det åtter-kortene som gjør at du blir kvitt de kortene som du har mest av. Siden du vrir til det symbolet som du har mest av.  Mens du spiller Texas Hold’em kan du enten bløffe med at du har gode kort, eller slappe av mens du vet at du sitter inne med en kombinasjon.

Enkle versjoner

Det finnes mange enkle versjoner av mer avanserte brettspill. Og et av dem er Monopol, som nå har blitt til Monopol ekspress. Dette er det perfekte spillet å ha med i bobilen, og kan spilles på 10 minutter. Her er terningene sentrale, og de har lånt en del fra Yatzy. Det er om å gjøre å få til forskjellige fargekombinasjoner med terningene.  Liker du heller å spille tradisjonelt Yatzy, kan dette også dras frem. Det morsomme med Yatzy er at det er mange ulike måter som du kan spille dette på, enten du vil ha bunden, eller du vil ta de forskjellige kombinasjonene som de kommer. Enkelte spiller også med at du kan spare på kast, slik at du har bedre sjanse for å få Yatzy tilslutt.  

Invester i bredbånd

Mange savner det å kunne komme seg på nett i løpet av ferien. For de som synes at de blir fort tappet for data, er det mulig å gå til innkjøp av mobilt bredbånd som kan være med på turen.  Dette er noe som alle kan bruke, og da slipper du å tenke på begrensninger når du skal strømme favorittseriene eller spille onlinespillene som du bruker. Er du på farten i 2 uker er dette ypperlig å investere i noe slikt, da det på mange av campingplassene kan være treigt eller ingen wifi i det hele tatt.