Per

Bobilen Ottmari- klar for ny sesong

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Fjorårets sesong med bobil ble rimelig amputert for å si det enkelt. Den litt mer innviklede versjonen inkluderer andre oppdrag hvor bobil som transportmiddel ikke var egnet, lite ferie og fritid og en hel masse andre greier som jeg ikke orker å tenke på en gang. Sammenfattet kort så ble det lite tid til Bobilliv også.

Bobilen Ottmari- klar for 2014. (Foto: Per Sibe)

Bobilen Ottmari- klar for 2014. (Foto: Per Sibe)

Noen turer ble det, men det var med nedturstemning Ottmari ble parkert i fjor høst. Ikke ble det tid til PKK heller og grunnet en ganske lang tur utenlands så ble det ganske langt på vår før årets sesong med bobil ble startet på.

Men nå skal alt være i orden for at den gamle damen og dens beboere skal få en flott sesong i 2014. Og det fortjener hun, den gamle damen. Så for et par uker siden ble hun tatt frem fra vinterdvalene sin. Hadde ikke klart seg så verst heller faktisk. Trengte jo en vask og litt fersk strøm på batteriene sine selvfølgelig, men virket tørr og fin ut på innsiden og  startet lett. Eu-kontroll, eller PKK som det egentlig heter) ville vel avsløre resten av eventuelle feil og mangler og time ble bestilt. Heldigvis hadde et lokalt verksted kapasitet til kontroll relativt fort. Nok høyde under taket til å få Ottmari inn,  hadde de også.

Noen mangler kom jeg kom jeg på at det nok ville bli. Den første kom under årets start av motor. Det var da jeg kom på at like før avsluttingen på fjorårets sesong (og en av grunnene til litt tidlig avslutning)  hadde lagt igjen relativt stor deler av eksosanlegget på en støvete landevei.   Litt vaklende kontakt på blinklysbryter under testing av det tekniske, gjorde meg ganske sikker på at det kom sikkert minst en mangel til. Men noe av fordelene ved PKK er jo at man får en oversikt over hva som må ordnes og om det i hele tatt er verd å koste på den gamle bilen, eller om det er tiden for å investere i en ny. Med litt blanede følelser ble damen levert for dom.

Noe investering i ny campingbil slo en telefon fra dommerne på verkstedet fast at det ikke var behov for. Så deilig. Litt småtteri var det jo selvfølgelig, men de mente at den gamle damen var veldig sprek og i god form for sin alder, gg derfor hadde mange år igjen på veien. I tillegg til du to allerede nevnte feil så var litt småplukk som  justering av bremser og et dårlig hjullager alt de kunne finne.

Og fredag som var, rullet Ottmari feilfritt gjennom etterkontrollen.

Så da er det bare å få lastet inn alle nødvendige, og ikke fullt så nødvendige, gadgets og så skal landeveien igjen få smile til oss.

Men sesongen 2014 er i hvert fall i gang for Ottmari og hennes mannskap.

PerS

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *