admin

Bobil-trenden i 2019

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Det er i dag registrert opptil 50 000 bobiler i Norge og det ser ut til å øke enda mer det neste året. Ifølge statistisk sentralbyrå(SSB) er det flest bobiler i de nordligste fylkene. Bobil-trenden er hyppigst sør for landet der Møre og Romsdal stikker av med førsteplassen, mens Troms og Nordland kommer like under. Selv om det er registrert flere titalls tusen bobiler i Norge, bor de fleste eierne av disse i distriktene.

Flott landskap på bobiltur i Europa

Ettertraktet bobil-liv

En bobil er ikke like kostbart som en hytte eller en ferieleilighet, der du må bruke mye penger på faste kostnader som strøm og vedlikehold. Flere mennesker velger også et liv på farten fordi det fører med seg mye frihet. Du kan stort sett plassere en bobil der du måtte ønske, enten det er hjemme i egen hage eller på en campingplass. De aller fleste som har bobil elsker friheten den medfører. Du har rett og slett med deg dit eget lille hus på ferie, og kan stoppe opp der det passer deg. Mange anser derfor en bobil som en god investering. Det blir en hytte på hjul som du kan ta med deg dit du vil, og er en utmerket måte å dra på ferie med familien på. 

Bobiler er en stor trend i Amerika, der selve bobilen blir flottere og flottere og har endt opp som et luksuriøst feriehjem på fire hjul. Både Norge og Sverige har entusiaster som følger opp trenden, og som investerer i luksuriøst interiør og flott utstyr. Bobilen er ikke lenger det den var på begynnelsen av 90-tallet. 

Video – Heftige amerikanske bygg:

Heftige bobiler fra USA

Den populære bobilen blir sammenlignet med luksusbiler, og det er en topp investering for de som ønsker fart og spenning. 

Populære bobil-typer

Det finnes to veldig kjente og populære bobiltyper i Norge. Hvilken type bobil du bør velge er avhengig av hva du foretrekker og hva som passer ditt behov best. Du kan velge mellom helintegrert eller delvis integrert. 

  1. Den helintegrerte typen er den mest luksuriøse bobilen som ofte har det fineste designet med moderne løsninger. Dette er en av de dyreste på markedet, men er per dags dato en av de mest ettertraktede bobil-typene i Norge. 
  2. Den delintegrerte versjonen er veldig lik den helintegrerte, bare mye billigere og er den mest populære i Europa. Med god plass og mer rom foran og bak er denne boenheten en sikker vinner. 

Bobil for enhver smak

Dagens bobiler kan ikke sammenlignes med bobilene for ti år siden. De nye bobilene har oppdatert den gamle «campingvogn»-stilen, og i dag kan du renovere og lage din egen bobil-stil eller legge inn bestillinger på det designet du ønsker. Det finnes med andre ord mange muligheter for nye bobil-eiere, og det er kanskje nettopp derfor trenden har tatt av i Skandinavia. Det er likevel noen faktorer som spiller inn som budsjett, hvilken type bobil du ønsker og hva som er hovedformålet med det å eie en bobil.  

Dagens marked er uansett veldig allsidig, og det finnes noe for enhver situasjon og smak. 

Video – verdens beste?

Disse påstår at de har verdens beste bobil, men smaken er som baken…