admin

Bobil, eie eller leie?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

En av grunnene til at mange går til anskaffelse av en bobil er vel utferdstrangen og drømmen om det frie liv på landeveien, men for mange strekker tiden simpelthen ikke til, og da blir det naturlig å spørre seg selv om man burde eie eller leie.

Det er klart, at dersom man eier bobilen selv, eller kanskje sammen med noen, står man betraktelig friere til å ta de impulsive turene man kanskje ikke ville tatt ellers, dersom man er avhengig av å leie. På leiesiden derimot, er det mye penger å spare, spesielt hvis bobilen ikke blir brukt jevnlig i vesentlig grad, men stort sett bare står parkert hjemme på gårdsplassen.

Hva så med en kombinasjon? Man kan for eksempel eie en bobil man leier ut i de periodene man ikke bruker den selv. Da tjener den til en viss grad seg inn igjen selv, og man hjelper andre i samme situasjon som en selv, som kanskje ikke føler de har tid nok til å eie en selv.

Et annet tips er at man kan byttelåne bobil med andre. Eksempelvis hvis man har lyst til å reise til Italia på bobilferie, kan det være både dumt og dyrt å kjøre ned, med mindre turen i seg selv er en del av målet. Da kan man annonsere i de lokale bobilmagasinene og på den måten komme i kontakt med personer som er interessert i å byttelåne bobil med deg i en periode. Så flyr man heller ned og bruker tiden man vinner inn til å kjøre rundt i en lånt bobil, mens eieren av den bobilen gjør motsatt, flyr til Norge og kjører rundt her. En vinn/vinn situasjon for alle parter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *