admin

6 beste apper for campingturen din gjennom Europa

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

En biltur i en campingbil er kanskje en av de beste måtene å utforske et nytt land på: du trenger aldri å pakke eller pakke ut, du kan komme deg til steder hvor turister vanligvis ikke drar, og du kan nyte den ultimate frihet siden du ikke trenger hotell!

Selv om det høres herlig ut, så finnes det også en del utfordringer for campingturister. Ikke alle, men noen av dem, kan løses med de rette appene på smarttelefonen din. Det er det denne artikkelen handler om. De nyttigste appene for en campingtur rundt i Europa.

1. Finn et sted å stoppe for å overnatte – park4night

Mange land i Europa tillater ikke camping overalt. Sjansen for å bli tatt er lav, men i noen land medfører det en stor bot. Den gode nyheten er at du ikke trenger ta sjansen. Mange steder tilbyr et voksende antall gratis parkeringsplasser hvor man får lov å stå i opptil 24 timer. Noen tilbyr til og med friskt vann, strøm, eller lar deg tømme tanken.

Du finner dem i industriområder, på steder med fantastisk utsikt, eller i nærheten av viktige turistattraksjoner. Den beste måten å finne tak i dem på, er å laste ned appen «park4night» (finnes både til Android og iOS). Dette er kanskje den største, og mest populære, campingappen i Europa. Ikke bare leder appen deg til parkeringsplassen, men forteller deg også hva slags fasiliteter den har å by på. Du kan også se rangeringer fra andre brukere.

Basisversjonen er gratis, men krever internettforbindelse. For et lite gebyr kan du laste ned pro-versjonen som også fungerer offline. Det er imidlertid flere apper som tilbyr omtrent det samme, så let videre dersom du ikke liker denne.

2. Offline underholdning – Audible, Netflix, Spotify

På den perfekte bilturen er utsikten og naturen fantastisk, og du blir ikke lei av å kjøre. Dessverre er ikke virkeligheten sånn – noen ganger må du kjøre på en kjedelig motorvei i et par timer, eller tilbringe natten midt ute i ødemarka. Og så finnes det jo en sjanse for regn og dårlig vær.

Derfor anbefales det å forberede seg for dette før turen. Last ned lydbøker som du kan lytte til underveis: her er Audible den perfekte appen for nettopp dette. Du kan også bruke Storytel.

Netflix er et annet alternativ. Du har muligheten til å laste ned serier og filmer offline, slik at du kan se dem når det passer deg – selv uten internettforbindelse. Bare ikke slå på filmen mens du kjører.

Spotify har samme løsning dersom du har lyst til å høre på musikk underveis. Er du typen som liker direktesendt TV (sport?!) eller å spille på casino med free spins på turen, er du nødt til å ha internettforbindelse. I så fall, se punkt 6.

3. Last ned kart – Maps.me

Det hender at man finner vakre steder når man kjører seg vill. Det kan være morsomt å kjøre rundt uten en bestemt plan, men noen ganger passer det dårlig å kjøre seg bort. Hvis du må rekke tilbake til noe, eller skal ta et fly eller en båt videre.

For slike situasjoner kan det være smart å installere en god app for nedlastbare kart. Hvorfor man må laste det ned? Fordelen er at du kan laste ned et kart for hele landet før du reiser. Dermed trenger du ikke bruke store penger på datatrafikk mens du er på veien. Det er også ganske nyttig når du befinner deg i områder med dårlig dekning.

Det finnes flere apper ute på markedet, så prøv dem ut før du drar av sted og finn ut hvilken som passer best for deg. «maps.me» (til Android og iOS) er en favoritt blant mange, som bruker svært pålitelige kartdata fra OpenStreetMaps (på en måte Wikipedia for kart). Appen navigerer ganske likt som Google Maps, og forteller deg hvor lang tid du har igjen til destinasjonen din – men uten å tømme datapakken din.

4. Finn et sted å parkere bilen – ParkMe

Å finne passende parkeringsplasser i store byer kan være et mareritt. En skikkelig god app, som «ParkMe» (både Android og iOS) kan spare deg masse bryderi. Appen hjelper deg finne fram til nærmeste parkeringsplass, og viser også prisen (per time eller per dag), og noen ganger maksimal tillatt høyde. Det er nyttig hvis du kjører en campingbil med forhøyet tak.

Hvis du foretrekker å parkere i gata, beregner også appen sjansen for å finne parkeringsplass i gata du velger ut, eller i nærheten. Dette hjelper deg avgjøre hvilken del av byen som er verdt å prøve å finne parkeringsplass i. En annen fin funksjon er en timer som minner deg på når du må fylle på parkometeret eller flytte deg til neste parkeringsplass.

5. Finne offentlige toaletter – Toilet Finder

Hvis campingbilen din ikke har et skikkelig toalett (eller du ikke liker å bruke det), så bør du installere en app som hjelper deg finne offentlige toaletter. Appen «Toilet Finder» gjør nettopp det, og passer perfekt når behovet melder seg.

Appen har en database med over 150 000 toaletter på verdensbasis. Stedene er delt inn i kategorier, som offentlige toaletter, bensinstasjoner og restauranter. Videre informerer appen deg om du må betale for å bruke toalettet, og renslighetsnivået. 

6. Finn bra internett – Wifi Map

Selv om det er fint å gå helt offline i et par dager i ny og en, er internett for de fleste en nødvendighet i hverdagslivet. Uansett om det handler om å sende noen viktige e-poster på jobben, eller bare dele siste nytt fra reisen med venner og familie.

Å finne bra internett mens man er på campingtur kan være vanskelig. Det finnes Hotspots-apper som hjelper deg finne nærmeste tilgangspunkt for WiFi. Sørg for at du har et som passer dine behov, for noen av appene viser bare tilgjengelige nettverk, mens andre har tusenvis av passord til sikrede nett – samlet inn av andre brukere.En favoritt blant mange er «Wifi Map» (for Android og iOS). Denne appen viser ikke bare et stort antall tilgjengelige trådløse nettverk, men viser også veien til nærmeste signalsender. Så hvis du ønsker å få bedre forbindelse, hjelper appen deg med å bevege deg i riktig retning.