admin

3 typer Kryptovaluta du kan investere i

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Siden kryptovaluta ble skapt har interessen for denne nye investeringsformen bare økt og økt. Denne valutaen er en ren digital valutaform som kan kjøpes og selges, og i en liten grad kan den også brukes som betalingsmiddel. Flere har spekulert i om dette er den nye normen som vil ta helt over for dagens lokale valutaer. Mange velger å investere i kryptovaluta på grunn av potensialet for stor avkastning, men det er viktig å være klar over at det innebærer stor risiko siden valutakursen svinger ofte og med store verdier.

Her har vi hos Bobilliv listet de tre mest populære og kjente kryptovalutaene som alternativ til forex valuta. Det kan være vanskelig å sette seg inn i hvordan kryptovaluta faktisk fungerer for den vanlige mannen i gata, og det anbefales sterkt at man leser seg opp på hvordan valutaen lages, hvordan den oppfører seg, og hvordan markedet fungerer før man tar steget inn i å faktisk investere i denne typen valuta.

Siden det innebærer stor økonomisk risiko å gjøre en slik investering burde man også tenke godt over hvordan det står til med egen økonomi, og hvor mye man faktisk har mulighet til å risikere.  Dette gjelder for øvrig alle former for investeringer, og det er viktig å bemerke seg at man aldri er garantert en avkastning når man gjør en investering.

Bitcoin

Selv uten særlig kunnskap om kryptovaluta har de aller fleste hørt om Bitcoin. Denne digitale valutaen ble til i 2009. Tanken bak denne valutaen var at man skulle kunne utelukke tredjeparten, og la brukerne selv kjøpe og selge valutaen til hverandre uten å inkludere flere parter. Bitcoin blir nå også akseptert som betalingsmiddel for diverse nettbaserte tjenester og fysisk handel flere steder i verden.

Etherum

Denne valutaen ble introdusert på markedet i 2014 som en konkurrent til den allerede etablerte valutaen Bitcoin. Dette er også en åpen kildekode som skal tillate alle brukerne til å handle og selge direkte med hverandre, slik at man kan unngå store kostnader og gebyrer til andre parter for håndteringen av handelen.

Litecoin

Lansert som en konkurrent til Bitcoin ble Litecoin i 2011 etablert som en utfordrer. Målet til selskapet var umiddelbart å bli større enn sin konkurrent, og en av de eneste forskjellene fra storebroren var at Litecoin brukte kortere tid på å generere nye blokker i blokkjeden. Denne valutaen har hatt kraftig vekst de siste årene, og spekulantene spår at den vil ha en ytterligere utvikling i årene som kommer.