admin

Ta julefeiringen i bobil

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

For barn er julen en helt spesiell tid, som de aller fleste ser veldig mye frem til. Når man begynner å dra litt på årene er kanskje julefeiringen blitt til mer stress og mas enn hva man egentlig setter pris på, og følgelig kan det være behov for å «rømme» litt bort fra dette. Og hva er vel da bedre enn å kjøre av gårde med bobilen? De fleste nordmenn har bobilen trygt parkert i årets kalde halvår, men det er absolutt ikke noe problem å ha en litt intim julefeiring på fire hjul.

– Ikke veldig populært å feire jul i bobilen

Selv om julefeiring i bobilen kan være midt i blinken for enkelte, så er det slettes ikke noe for alle. Nettstedet Bobilverden har gjort en undersøkelse blant sine tilhengere der de spurte om hvor mange som feiret jul eller nyttår i bobilen, og resultatet var ikke så veldig overraskende ganske lavt. Knappe 12 prosent ønsket det nye året velkommen på fire hjul, mens så lite som under fire prosent feiret både julekvelden og nyttårsaften i bobilen.

I Norge er antallet registrerte bobiler økende for hvert eneste år, og i 2016 nærmet tallet seg 50 000. Dette er en solid økning i forhold til tidligere år, og følgelig er det kanskje større sjanse for at flere feirer julekvelden i bobilen i fremtiden? Med dagens moderne bobiler er komforten langt større enn hva den var før, og følgelig er det intet problem å ha en fullverdig julefeiring med både god mat og drikke. Kanskje kan man rekke innom besøk til flere familier enn normalt i løpet av høytiden også!

Å innrede en bobil med julepynt er dessuten en langt enklere jobb enn en stor enebolig. Ikler man seg selv og fruen i matchende julegensere så er mye gjort for å skape den riktige julestemningen. Så klart må man også ha TV-tilgang slik at man kan skru på NRK1 for å få med seg Grevinnen og Hovmesteren rundt klokken 21 på «kvelden før kvelden».

Feiret julen i campingvogn

Det er ikke veldig mange eksempler i media på personer som har gjort julefeiringen i bobilen, men et ektepar fra Brumunddal har nesten gjort det – de feiret nemlig julen i campingvognen, eller sitt andre hjem som paret selv omtaler vognen som. Det var lokalavisen Østlendingen som først omtalte saken, riktignok for drøye syv år siden. Uten barn å tenke på var valget egentlig enkelt sier ekteparet til avisen, ettersom de resten av året trives godt i campingvognen. Med nesten 30 års erfaring i campingvogn kjenner ekteparet nok til alle triksene som skal til for å trives også under julefeiringen.