admin

Ta en sen bobilferie på Oktoberfest

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Mange av oss parkerer bobilen allerede i august, men avhengig av hvor man skal reise på ferie, så er bobilsesongen mye lengre enn som så. Det frister kanskje ikke å ta kjøreturen helt nordover i landet i årets andre høstmåned (da må man sannsynligvis regne med vinterdekk for å komme seg helskinnet over de mange fjellovergangene også), men hvorfor ikke ta en aldri så liten Europa-ferd med bobilen for å oppleve en av verdens største festivaler – nemlig Oktoberfest i München?

Hva, hvor og når er Oktoberfest?

Oktoberfest er en av verdens aller største festivaler, som hvert år arrangeres i München i Tyskland. Det har blitt gjort siden 1810, da festivalen opprinnelig ble startet som en hyllest til ekteskapet mellom Prins Ludwig og hans kone. I moderne tid handler det meste om øl, god mat, konserter, karuseller og ellers gode opplevelser. Og ikke minst Oktoberfest-kostymer, som de tradisjonelle tyske plaggene Lederhosen og Dirndl. I motsetning til hva man skulle tro så arrangeres Oktoberfest i hovedsak i september måned, ettersom festivalen avsluttes den første søndagen i oktober. Litt avhengig av når søndagen faller, så avgjøres også lengden på festivalen, som strekker seg til maksimalt 18 dager og minimum 15 dager.

Slik blir en tur til München

Har man hatt bobil en stund så har man trolig allerede sett store deler av det ganske land. Og selv om det høres langt ut til München, så er verken reisetiden eller distansen så avskrekkende som man kanskje først tenker. Tar man utgangspunkt i at man legger ut på kjøring fra hovedstaden, Oslo, så er det ifølge Google Maps en avstand på drøye 150 mil til den tyske storbyen. I kjøretid tilsvarer dette knappe 17 timer ifølge kartsystemet. Gjør man tilsvarende beregning på en bobiltur til den Nord-norske byen Bodø, som for øvrig ligger litt nord for landets midtpunkt, så er det en distanse på nesten 130 mil som tar knappe 16 timer å kjøre. Og er man først nede i Europa, hvorfor ikke ta rundturen til eksotiske steder som Luxembourg og Monaco?

Følgelig behøver ikke München og Oktoberfest å være et uaktuelt reisemål for en bobilturist. Spesielt ikke når kalenderen sier september/oktober – da vil man mye heller pakke ned Oktoberfest-kostymet og komme seg sørover i Europa, i stedet for å legge ut på en kjøretur til det kalde nord.

Enklere alternativ – Oktoberfest i Norge

Det er slettes ikke alle bobileiere som er like glade i å kjøre langt, og følgelig finnes det heldigvis en del (nesten) like gode alternativer for deg som vil oppleve Oktoberfest. Konseptet har etter hvert blitt meget populært også her hjemme, slik at det i nærmest alle store byer i Norge arrangeres Oktoberfest i tradisjonell tysk ånd med både lederhosen, bayer og ompa-orkester. Og det er slettes ikke sikkert at man må til en storby heller for å oppleve en slik festival, for det er nok mange bygder som etter hvert også har hentet inspirasjon fra Tyskland. Det blir neppe det helt samme som den over to uker lange festivalen i München, men et godt alternativ til den som foretrekker å kjøre bobilen noen mil fra husdøren, og sier seg fornøyd med det.