admin

Sommerferie i bobilen

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Sommertid er bobiltid for mange rundt om i Norge, enten du velger å legge ferien innenlands eller utenlands. Bobiler blir stadig mer populære, ettersom dette er et rimelig alternativ sammenlignet med dyre hotellovernattinger. I Norge er det utallige campingplasser du kan bo på, og i de fleste europeiske land er det godt tilrettelagt for personer som ønsker å dra på denne type ferie.

Bobilferie er ofte noe man drar på sammen med familien, og i slike tilfeller bør du alltid sjekke om det er interessante aktiviteter for barna på campingplassene du planlegger å overnatte på. Du kan da sende avkommet avgårde for dagen, men du selv slapper av og sjekker oppdaterte sportsnyheter fra rundt om i verden på nettet. De aller fleste moderne campingplasser tilbyr i disse dager trådløst nett, og dette er også noe du kan installere i bobilen din.

Ofte er det en hyggelig og sosial opplevelse å overnatte på campingplasser med bobil.

Ofte er det en hyggelig og sosial opplevelse å overnatte på campingplasser med bobil.

Bilde: Jennifer Best

Barna må ha noe å gjøre…

Du kjenner selvsagt barna dine best, men det er viktig at de har noe å gjøre i løpet av ferien. Campingplasser er heldigvis spekket med tilbud for barn i alle aldre. Dette inkluderer ofte fotball, volleyball, svømming, hoppeslott, osv. Det er som regel lurt å bo på et sted i nærheten av en fjord eller kysten, sånn at ungene kan svømme eller ta seg en tur på stranden.

.. sånn at du får et fredelig opphold

Du bør absolutt  vurdere en campingferie når du reiser med barn. Hvor gamle de er spiller selvsagt en rolle, og tenåringer trives nok best i selskap med likesinnede. Du bør derfor sjekke om det finnes et bra tilbud for barn i tenårene. Dette fører ofte til at de blir kjent med andre og kan knytte vennskap som varer livet ut.

Opplev nye ting

En campingplass gir alle familiemedlemmene maks. frihet og fleksibilitet. I løpet av ferien kan både foreldre og barn skaffe seg nye erfaringer og få med seg opplevelser for livet. Hvis du er bosatt i en storby, anbefaler vi at du tar deg en lang sykkeltur i de fantastiske naturomgivelsene langt borte fra storbyens kjas og mas. Du kommer raskt til å merke en markant forskjell fra bysykling, og du kan nyte turen på et helt annet nivå mens du lar de fantastiske omgivelsene synke inn. De fleste campingplasser i Norge er tilknyttet et omfattende sykkelnettverk som er populært blant både store og små. Mange campingplasser har også et eget svømmeanlegg, særlig hvis de ligger langt fra vannet.

De fleste campingplasser tilbyr noe ekstra

Hvis du ønsker en litt roligere opplevelse, eller har barn som ikke er videre sportslig anlagt, finnes det flere campingplasser som tilbyr klubber som barna kan være med i. Hvis litt mer stillesittende aktiviteter foretrekkes, kan muligens en fisketur være midt i blinken. Eller hva med å spille spill online? Alle gode campingplasser har WIFI, så det skulle ikke by på problemer å koble seg opp på nettet. Gåturer i fjellet eller skog og mark er også aktiviteter for de som ønsker en litt roligere ferie. Husk at dere tross alt er på ferie for å slappe av og ta et sjeldent avbrekk fra en hektisk hverdag.