admin

Pakkeliste til din neste tur

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Dersom du har tenkt deg på tur i nærmeste fremtid eller har planlagt en tur lenger frem i tid, bør du pakke med deg utstyr som er essensielt å benytte på tur. En pakkeliste er alltid fint å følge, for da glemmer du ikke hva du bør ta med deg på tur. Du vil i tillegg få mer tid til overs dersom du er mer effektiv med pakkingen. Dette kan planlegges i god tid før du skal på tur.

Dersom du skal på tur, kan du begi deg ut på en hobby som gir ro i sjelen. Dette kan for eksempel være å strikke eller sy plagg. Bestill og kjøp stoff på nett dersom du bestemmer deg for å gå for sistnevnte. Skal du ikke sitte i bobilen hele ferien, men også ut på gåturer kan pakkelisten blant annet inneholde lommebøker, førstehjelpsutstyr, lommelykt, bankkort og utstyr som er nyttig og relevant for turen.

Omgivelsene avgjør hva du bør ta med deg

Hvor du skal på tur, og hvilke aktiviteter du skal utøve avgjør hva slags utstyr du bør ta med deg. Hvis du for eksempel skal på skogstur eller campingtur på bobilturen din, bør du ta med deg liggeunderlag, telt, en stor nok sekk som rommer flere liter og regntøy. Hvis du bare skal på en storbyferie, bør du pakke lett som mulig, men ta med essensielt utstyr som lommebok.

Drikkeflasker bør være med deg stort sett overalt du skal reise eller dra ut på tur. Det er viktig at du får i deg nok i løpet av turen slik at du ikke blir dehydrert. Kart og kompass er i dag integrert i mobiltelefonen vår, men du må gjerne ta med deg et tradisjonelt kart og kompass dersom du ikke har en powerbank på lur. Plutselig kan man gå tom for strøm.

Førstehjelpsutstyr er alltid et must

En god pakkeliste er viktig, men det er ikke verdt så mye dersom du ikke har med deg det aller viktigste på tur. Førstehjelpsutstyr er kanskje det aller viktigste man bør ha med på tur, for det er viktig å være forberedt på enhver utfordrende situasjon.  

Du kan kjøpe førstehjelpsutstyr som et skrin. Dette er praktisk for de som skal på campingtur med bobilen sin, og har et sted å oppbevare et større skrin. Da vil du få med deg en god del tilbehør som bandasje, ispose, teip og saks i tillegg til mye mer. Et annet alternativ er å kjøpe en mindre bag med førstehjelpsutstyr for kortere reiser.