admin

Kan man montere varmepumpe i en bobil?

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Bobil-trenden vil ingen ende ta. Nordmenn elsker bobil og de ønsker gjerne en bobil med samme komfort som huset sitt. Det er derfor ikke rart at veldig mange lurer på om det finnes muligheter for varmepumpe i en bobil.

En varmepumpe er den perfekte måten å regulere temperaturen på. Når det er varmt ute så kan man få det kjølig inne og når det er kaldt så kan man få det varmt inne.

For å finne dette ut så tok vi en prat med Ole Petter som driver nettsiden Varmepumpeguiden.no. Han forteller at det slettes ikke er umulig å få installert en varmepumpeløsning i bobilen, men at man da må kjøpe en spesial løsning. Dette er ikke et produkt som man kan bestille fra en vanlig varmepumpe forhandler , men igjennom en forhandler av bobiler.

Vi tok derfor et nærmere dykk og fant ut at det finnes i dag flere såkalte «klimaanlegg» til bobiler. Her kan man få et anlegg med varmepumpe. Ulempen med slike anlegg virker å være prisen, det koster oppimot 30000,- får et skikkelig klimaanlegg til bobilen.

Et rimeligere alternativ til dette kan være en solventilator som fungerer omtrent som en varmepumpe, men man oppnår ikke de samme temperaturene. Her er prisene helt ned i 1000,- kroner. Du kan finne veldig mange forskjellige løsninger på nettsiden til Sparelys.no.

Oppsummert så er det selvfølgelig mulig å få den samme komforten i bobilen som du har hjemme, men den koster deg. Så her må du selv velge hvor mye du er villig til å betale for oppnå denne komforten.