admin

Bobilferie til eventyrbyen Odense

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Danmark er en populær reisedestinasjon for bobilferie, og Odense er et av stedene mange nordmenn velger å besøke i løpet av turen. Det er et godt utvalg av campingplasser og andre parkeringsmuligheter i og rundt Odense.

Det er dejlig å være norsk – i Danmark

Nordmenn har alltid vært glade i Danmark, noe Danskebåten virkelig kan skrive under på. Det er spesielt København og Fredrikshavn som får æren av å ta imot reiselystne nordmenn, takket være fergene som forbinder de to landene, og selv om de to byene er fantastiske destinasjoner har Danmark så mye mer å by på. Du kan velge å ta med bobilen på Danskebåten, dersom du vil kutte ned på kjøretiden og få med deg en båttur i samme slengen. Kjøreturen mellom København og Odense tar drøye to timer, mens det tar nærmere tre og en halv time mellom Fredrikshavn og Odense. Men ikke glem at det er mange spennende steder å besøke på veien, og med en bobil har du en uvurderlig frihet og kan velge å være så impulsiv du ønsker på turen.

Kilde: Unsplash

Et pulserende byliv

Odense er kanskje best kjent for å være fødestedet til den verdensberømte forfatteren Hans Christian Andersen. Han har naturlig nok satt et viktig preg på byen, og de fleste sørger for å få med seg et besøk hos Andersen-museet når de først er i Odense. Den sjarmerende byen med brosteinsgater og bindingsverkshus har likevel mer å skryte av enn å være Andersens fødested, og er et populært reisemål sommer som vinter. I tillegg til å være en viktig historisk by, navnet på byen ble faktisk nevnt for første gang i et brev fra 988, kan Odense også by på en rekke moderne innslag. Odense er rett og slett en perfekt sammensmeltning av det historiske og det moderne, med et stort utvalg av kulturelle attraksjoner, underholdning og spisemuligheter. Noen av attraksjonene som er spesielt populære Odense er Latinerkvarteret med sine mange nisjebutikker og spennende spisesteder, den idylliske havnen med sitt ukentlige loppemarked på søndager, og på en solskinnsdag bør du sette av tid til en tur med Odense Aafart, hvor du får seile på Odense Å som er den den lengste elven i Fyn og strekker seg over 60 kilometer.

Odense av Dariusz Sieczkowski via Flickr (CC BY-ND 2.0)

For de fotballinteresserte i reisefølget vil det også være populært å kombinere turen med en hjemmekamp på Fionia Park, også kjent som Odense stadion. Odense spiller i Superligaen, og har for tiden også to nordmenn i spillerstallen. I mellomtiden kan du spille på den danske fotballklubben på nettet, og med gratisspill og innskuddsbonuser kan du få enda mer valuta for pengene.

Det er også flere flotte strender med gode bademuligheter et lite steinkast unna Odense, for de varme og solrike dagene du så ofte får i Danmark i sommermånedene. Visste du at Danmark har noen av de aller flotteste strendene i hele Europa? Badevannet er rent, sanden er fin og hvit, det er store sanddyner og du er dessuten aldri mer enn 50 kilometer unna kysten i Danmark. Uansett hvor ferden går med bobilen er du nesten garantert å være i nærheten av gode bademuligheter.